Aktywne Wpisy
DFWAFDS +189
#przegryw koliedzy wczoraj pisałem że uderze do julki z pracy i zapytam czy ze mną wyjdzie gdzieś sobie. Podszedłem do takiej jednej co wydaje się huopu sympatyczna. Zrobiłem tak jak napisał @K-S- i chciałem zaprosić na pizze.
Pytam, "co robisz w piatek po kołchozie, może pójdziemy na pizze i jakieś alko" a ona "ok, tylko nie w piątek tylko w sobote ma czas" i umówiony huop jest na sobote popołudniu. Coś za
Pytam, "co robisz w piatek po kołchozie, może pójdziemy na pizze i jakieś alko" a ona "ok, tylko nie w piątek tylko w sobote ma czas" i umówiony huop jest na sobote popołudniu. Coś za
TrexTeR +6
Pytam się, bo jestem ciekawy - czy tylko u mnie w domu mówią „słychać” w sensie czuć jakiś zapach?
Np. ktoś może powiedzieć, że "słychać spalenizną w domu”, co oczywiście oznacza "czuć spalenizną w domu”.
Podlasie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#podlasie #jezykpolski #kiciochpyta #bialystok
Np. ktoś może powiedzieć, że "słychać spalenizną w domu”, co oczywiście oznacza "czuć spalenizną w domu”.
Podlasie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#podlasie #jezykpolski #kiciochpyta #bialystok
Akt. 1 Wojna
Wypowiedzenie wojny przez Rosję było spodziewanym wydarzeniem. Nikt jednak nie spodziewał się reakcji państw NATO w sposób solidarny jak nigdy przedtem.
Pierwszą odpowiedzią na Ruski atak był oczywiście zdecydowany opór Ukraińców. Doskonale przeprowadzona wojna informacyjna pozwoliła USA zaangażować cała Europę do koalicji antyputinowskiej.
Dziwi postawa Niemiec biorąc pod uwagę ich prorosyjskie nastawienie w ostatnich latach.
Ciekawe, aczkolwiek na chwilę obecną będące w sferze przypuszczeń, są argumenty podniesione przez USA które przekonały Niemcy do zmiany frontu.
Akt 2. Król jest nagi
Rosja pokazała światu swoje prawdziwe oblicze. Niechaj odzwierciedleniem tego czym jest Rosja, będzie sposób przygotowania oraz obecna kampania wojenna przeprowadzona na terenie Ukrainy.
Akt 3. Putin i jego dwór
Naród rosyjski mimo sankcji o niespotykanej wcześniej skali nie zrobi nic, aby swoją sytuacje poprawić. Czasy cesarstwa oraz stalinizmu odcisnęły głębokie rany w duszach tego narodu. A może sie mylę i to skaza genetyczna tego ludu. Nie możemy spodziewać się ani zamachu, ani protestów na masową skale. Będą gnić w bagnie zgotowanym przez Putina i jego świtę. Chyba, że pomoże ktoś z zewnątrz..
Akt 4. Wielki Smok
Niewątpliwe największym wygranym obecnej wojny będą Chiny. Swoją nieustępliwością w dążeniu do celu, udowadniają, że działają powoli, ale skutecznie. Rosja słaba to Rosja zdolna do ustępstw. Im więcej sankcji tym bliżej Rosji do Chin. Czy Niedźwiedź i Smok połączą siły? Czas pokaże.
Akt 5. Surowce
W ciągu najbliższych miesięcy nastąpi niewątpliwy i zatrważający wzrost cen gazy, ropy i innych surowców. Putin nie ustąpi, jestem w stanie się założyć, że w pewnym dogodnym dla siebie momencie zakręci dostawy gazu i ropy. Odejście od Rosji w kwestii surowców jest kręceniem na siebie bata przez cala Europę, który powoli zacznie oplatać jej szyje. Pytaniem jest czy szalejąca inflacja, kryzys humanitarny oraz koszty będą do zaakceptowania przez przeciętnego Europejczyka.
Akt 6. Kryzys
Inflacja, surowce, kryzys humanitarny, głód. Czekają nas ciężkie 3 lata. 2022-2025 będzie wiązał się z drastycznym wzrostem cen na każdym polu codziennej egzystencji oraz załamaniem w gospodarce światowej.
A Ty co myślisz ?
#wojna #ukraina #rosja #usa #niemcy #geopolityka #polska
@ZarazaWojnaGlodSmierc: no patrz, a tagować nadal się nie nauczyłeś
Komentarz usunięty przez autora