Wpis z mikrobloga

Pytanie w sprawie internetu w Netii. Za jakieś pół roku się przeprowadzam, kończy mi się umowa w czerwcu i zastanawiam się nad przedłużeniem umowy. ALE sama umowa kończy się w czerwcu, a do tego nowego mieszkania przeprowadzę się dopiero we październiku (mieszkanie jest w innym mieście) więc będzie takie 3 miesiące, w którym będę mieszkał zupełnie gdzie indziej, a bez sensu płacić. Dodatkowo to nowe mieszkanie jest dopiero oddawane do użytku, więc tak czy tak raczej nie będą mogli podłączyć go w lipcu. No i teraz moje pytanie, czy istnieje możliwość "zawieszenia umowy na te 3 miesiące i przedłużenie jej dopiero od października? Jak już pisałem, nie chcę płacić bez sensu za te 3 miesiące, a też pewnie jak zerwie umowę w czerwcu bo w październiku będę traktowany jako "nowy klient" i nie dostanę takiej umowy jaką miałem do tej pory.

#pytanie #internet #netia #upc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzywy_kanister: Praktycznie centrum stolicy, więc nie podejrzewam, że jej nie będzie. Bloki obok mają.
No pewnie mogę, ale to by oznaczało, że muszę płacić za lipiec, sierpień i wrzesień, a tego nie chcę bo będę zupełnie gdzie indziej + wtedy jeszcze nie podłączą tego internetu raczej, bo blok na wykończeniu, mieszkanie tym bardziej.
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: Centrum nie centrum, bloki obok nie ma znaczenia, lepiej sprawdzic zwlaszcza w nowych budynkach. Co jak Netii jednak nie bedzie? Nikt ci nie przeniesie umowy na nowy adres bez mozliwosci swiadczenia uslugi, bedziesz placil 2 lata albo kare za zerwanie jesli nie wykonasz cesji umowy z strageo mieszkania.

Nie chcesz to zerwij umowe, nikt ci nie bedzie pauzowal bez placenia czy bral pod uwage drugiego adresu.
  • Odpowiedz