Wpis z mikrobloga

@RiverStar: W Rosji wierzą w putlera jak w boga. Ten stosunek anty to jest może przy dobrych wiatrach 20% społeczeństwa, a i tak g---o zrobią bo ich władza spacyfikuje. Siłą rzeczy ta mniejszość i tak oberwie przez większość pro-putinowską, więc nie ma co się rozdrabniać. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@RiverStar: może być dobre, jak rozmawia dwóch znajomych, a nie w głównym wydaniu wiadomości w telewizji publicznej, która powinna być jak najbardziej obiektywna i wyznaczać standardy debaty publicznej, a nie je zaniżać
  • Odpowiedz
@szczyp1orek: Obiektywnie to jesteśmy w obliczu wojny i nakręcanie ludzi przeciwko niej i przeciwko najeźdźcy jest teraz wręcz obowiązkiem mediów. Wiadomo, że ludzi do przeciwnika najlepiej zniechęcić. Oczywiście do realnego przeciwnika, ha tfu na rzetelność pis i tvp, ale w tym przypadku poczynili IMO słusznie z tym tekstem
  • Odpowiedz
@szczyp1orek: To jest nakręcanie ludzi przeciwko zbrodniczym działaniom Putina, a nie całemu narodowi, który też przez niego cierpi. Idąc tym tokiem to niedługo zaszantażuje cały świat wojną jądrową i co, chcesz żeby cały świat to była tfu Rosja?
  • Odpowiedz
@szczyp1orek: On też prowadzi propagandę. Mówisz tak, jakby najlepsze było schodzenie z drogi terroryście i ogólnie pójście mu na rękę. Napadł na niepodległy kraj i niewinnych ludzi. A jeśli przyjdzie pora i na Polskę, to co wtedy powiesz? Szanujmy się, ziomek
  • Odpowiedz
@RiverStar: no właśnie napisałem wyżej, że prowadzi propagandę w ten sam sposób, mamy brać z niego przykład, może być chciał jeszcze jakiś naród najechać?

A jeśli przyjdzie pora i na Polskę, to co wtedy powiesz?

na temat flagi Rosji nic
  • Odpowiedz
@szczyp1orek: Ja jestem przeciwko najeżdżaniu innych narodów. Propaganda propagandą, ma to jakiś wpływ na morale. Mówi się też że kto mieczem wojuje... Tylko ile osób w takim przypadku pociągną za sobą :/

na temat flagi Rosji nic

Fakt, fakt. Bo wtedy nic do gadania mieć nie będziesz
  • Odpowiedz
@RiverStar: a ja uważam że w telewizji informacyjnej nie ma miejsca na takie nacechowane emocjonalnie określenia. takie coś mogłoby paść w programie publicystycznym, ale newsy powinny być NEUTRALNE.
  • Odpowiedz
@advert: Nazwali tylko flagę "Sowiecką szmatą" To powinno być wręcz obowiązkiem. A co do neutralności tej TV to szkoda gadać, ona jest zepsuta pod względem polityki wewnętrznej, niemniej komunizm i sowieckie szmaty trzeba bojkotować
  • Odpowiedz
Nazwali tylko flagę "Sowiecką szmatą" To powinno być wręcz obowiązkiem.

@RiverStar: wg jakiej wykładni to jest obowiązkiem xD przestań pisać jak burzliwy wykopek. to jest flaga Związku Radzieckiego. dla mnie, internetowego bojownika, jest oczywiście szmatą, ale program informacyjny chcący uchodzić za poważny nie powinien zniżać się do takich określeń
  • Odpowiedz