Aktywne Wpisy
Nigirium_Ignis +1712
Dzisiaj uratowałem człowiekowi życie! Na zakładzie w pracy kolega około 50 lat padł blady jak ściana i jako jedyny potrafiłem robić resuscytację. Robiłem ją do przyjazdu karetki, patrząc na jego bladą, wykrzywioną i oplutą przez samego siebie twarz. Myślałem, że to już jego koniec. Sam zarządziłem wszystkim, bo wszyscy spanikowali. Dowiedziałem się przed chwilą, że będzie żył, a do tego czasu nie mogłem się pozbierać. Pamiętajcie drogie wykopki, że warto posiadać taką
fundacjawosp +602
❤️ 32. Finał WOŚP zagra w niedzielę, 28 stycznia 2024 roku! Gramy pod hasłem „Płuca po pandemii. Gramy dla dzieci i dorosłych!”, a tegorocznym motto zbiórki jest „Tu wszystko gra OK!”. W tym roku centrum Letniej Zadymy w Środku zimy znajdzie się w nowym miejscu — na Błoniach PGE Narodowego w Warszawie!
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
Jednak czasy na treningach się nie liczą, a wtedy nie liczyły się jeszcze bardziej. W tamtych czasach przed wyścigiem były aż 4 treningi a nie tak jak obecnie 3. Pierwszy piątkowy trening, był z reguły olewany przez etatowych kierowców, aby oszczędzić silnik i skrzynie biegów. Na tor wyjeżdżali głównie rezerwowi w dodatkowych 3 bolidach i to oni odwalali całą brudną robotę, polegającą na zbieraniu danych i szukaniu ustawień. Jednak były wyjątki takie jak Red Bull, który wypuścił Liuzziego i pozwolił mu zrobić parę glory lapów, aby zrobić sobie dobrą reklamę przez "wygranie" pierwszego w historii występu zespołu podczas oficjalnej sesji GP.
Podczas FP2, które było o wiele bardziej miarodajne, już tak dobrze nie było, kierowcy Red Bulla zajęli następujące miejsca, Coulthard był 12, Klien 17 a Liuzzi 21.
Jednak podczas kwalifikacji do debiutującej ekipy uśmiechnęło się szczęście, opady deszcze pokrzyżowały plany czołówce(burdel taki że Alonso przegrał z Kartikeyanem) wobec czego Coulthard wywalczył 5 pozycję, a Klien 6. W wyścigu na torze na którym prawie nie da się wyprzedzać, wysokie pozycję zaprocentowały, Coulthard dojechał do mety 4, a Klien 7 zapewniając podwójne punkty dla zespołu w debiutanckim wyścigu.
#f1 #randomf1shit
Zresztą ta reguła co roku była modyfikowana, co do tego kto może jeździć w piątki. W 2003 3 bolid mogły wystawić tylko Renault,