Wpis z mikrobloga

Drogie dzieci, właśnie do Polski wjechała cenzura internetu.
Naprawdę tak trudno napisać że sputnik.com jest źródłem rosyjskiej propagandy, a treści na nim publikowane służą interesom federacji rosyjskiej, są nierzetelne i kłamliwe? Ale decyzję czy chcesz zakładać onuce - czy nie każdy powinien móc podjąć sam.
Wyłom w prawach i wolnościach zrobiony, chyba nie uważacie że na tym się skończy?
Wielki Brat Patrzy.

#cenzura #wojna #ukraina #wolnosc #internet
Pobierz
źródło: comment_1646309308ZDrbtEOz9Hiy5Nk68npbGd.jpg
  • 34
@Iskaryota:
No tak. To mamy równać w dół?
Wolnego świata już nie ma, a ludzie przez koronawirusową i teraz wojenną psychozę sami sobie nakładają kaganiec.

Dla rozwiania wątpliwości: kibicuję Ukrainie i dobrze dla nas żeby Rosja się rozpadła na kawałki.
@LaurenceFass: Tu już schodzimy do standardowego dylematu kiedy twoja wolność zaczyna wchodzić na wolność innych osób, przez co powinna być lekko zrewidowana. Takie propagandowe tuby nie służą niczemu dobremu, prowokują chaos informacyjny, szerzenie fake-newsów, które później przelewają się na realne incydenty, jak ostatnia inba w Przemyślu.
Tu już schodzimy do standardowego dylematu kiedy twoja wolność zaczyna wchodzić na wolność innych osób, przez co powinna być lekko zrewidowana.

@Iskaryota: Ale robisz woltyżerkę na tygrysie. Po pierwsze chcącemu nie dzieje się krzywda, po drugie tu nie chodzi ten konkretnie propagandowy serwis - tylko o to że zostało złamane tabu "nie ma cenzury". Teraz już jest.
Stara mądrość mówi że raz zabranej wolności obywatelskiej władza nie oddaje nigdy.
@hawat: podmienione DNS-y w google... jak koniecznie musisz to sobie podmień IP dla adresu i będziesz mógł czytać... Też mi problem. Mi to nie jest do niczego potrzebne. Nie potrzebuję ruskiej propagandy...
@DrankWolf: Kolego, przed tobą stoi góra a ty mi dajesz rady jak mam używać mapy. Dziękuje, ale są mi one niepotrzebne, tak samo jak owa strona.
Natomiast cenzura to coś co mi bardzo nie odpowiada.