Aktywne Wpisy

Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tofian +8
Byłem dzisiaj na pracy zdalnej i stwierdziłem, że ugotuję krem z dyni. Moja druga połówka wróciła z pracy i zaczęła narzekać że „zły” garnek użyłem i akurat nie ma ochoty na tą zupę xD w sumie czego się spodziewałem, tak jest za każdym razem. Lubię gotować i innym smakuje ale w domu mam wiecznie niezadowolonego klienta xD #zalesie #zwiazki
Rosja zaatakowała Ukrainę czyli niepodległe państwo i żadne państwo nie może tam wysłać wojska żeby bronić Ukrainę bo putin się zdenerwuje? Przecież to by nie był atak na Rosję tylko obrona Ukrainy. Nie ogarniam tego. Tyle co cywili ginie to mam nadzieję, że w końcu NATO się odważy i wyśle wojska na pomoc Ukrainie.
#ukraina
Dlatego wszyscy wysyłają b--ń, ale oficjalnie żadnego zagranicznego wojska tam nie ma.
@SzukamNlcku:
No niestety tak. Wizja państw jako obrońców cywili i porządku na świecie jest romantyczna, ale nieprawdziwa.
W rzeczywistości państwa to organizacje przestępcze, które mają monopol na p-----c, i które podzieliły świat między sobą. Ustaliły też, jak nawzajem mogą zabijać swoich obywateli - np. można zabijać przez strzelanie i zrzucanie rakiet, ale nie można w b---y kasetowe i miny przeciwpiechotne. Jak
@kam3o: Nato przecież też tam może wjechać w celu ochrony obywateli
Komentarz usunięty przez autora