Wpis z mikrobloga

Wiecie co? Ja uwazam ze polska troche przesadza, dlaczego ukrainscy studenci maja nie placic za studia? Maja miec pierwsze stwo w wynajmie mieszkań? Dostawac 500+? Polska zbankrutuje przez to wszystko a my polacy bedziemy za to placic. Rynek pracy tez sie skurczy bo ludziom jest szkoda ukraincow wiec beda ich zatrudniac z dobrego serca a nie nas.. ok jest mi ich szkoda oczywiscie nie chciaoabym byc w takiej sytuacji ale polska ma w dupie swoich obywateli
#ukraina
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@umtali: czesc napewno bedzie pracowac, to robotny narod. Naprawde zaczyna mnie to wszystko wkurzać. My czekamy na lekarzy latami a oni beda mieli na pstrykniecie palcem. Polski rzad dba bardziej o uchodzcow niz o wlasnych obywateli. Zobaczycie za jakis czas będzie u nas jak w Wenezueli
  • Odpowiedz
@Bycalboniebyc: @umtali: kochani ale wy nawet nie wiecie ze wyjdziemy na tym mocno na plus a wszystkie benefity są po to zebu tych imigrantów zatrzymać, żeby za miesiąc-dwa nie wyjechali na zachód. To się opłaci długoterminowo. Poza tym, UE da kase, Japonia już chce dać jakieś dotacje na imigrantów
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 145
@Bycalboniebyc: Uważaj, bo zaraz dostaniesz falę hejtu jak i ja odnośnie soczków w kartoniku ;) a od soczków się zaczyna. Dojdą studia, 500+, mieszkania, wakacje+ itp. to się wykopki obudzą. U mojej siostry w małym miasteczku powiatowym już przenieśli 1 szkołę do innej, aby stworzyć szkołę dla ukraińskich dzieci. Szary Kowalski nie ma szans na miejsce w przedszkolu publicznym, ale jak przyszło co do czego, to się okazało, że jednak
  • Odpowiedz
@Bycalboniebyc: Nie chciałbyś być w ich sytuacji, ale jeśli już, to błagałbyś inne kraje o pomoc dla siebie, swoich bliskich. W Was za grosz człowieczeństwa. Tak sobie normalnie w lustro patrzysz i nie plujesz?
  • Odpowiedz
@peterpan: no wiaodmo, jedyne na co stać wykopków jak ktoś ma wątpliwości co do słuszności działań polskiego rządu to wyzywanie od Ruskich onuc xd czas pokaże ktoś ma rację, ja jestem bardziej skłonny uwierzyć że wszyscy dostaniemy po dupie niż w to że Ukraińcy przy unia się do zbudowania polskiej potęgi xd nie wiadomo ile będzie trwać wojna, w końcu minie euforia pomagania i ludzie zdadzą sobie sprawe jaka odpowiedzialność
  • Odpowiedz
jak i ja odnośnie soczków w kartoniku

@bellazi: akurat ty to zasłużyłaś i cię dobrze wyjaśnili, a OPka ma rację jedynie, jeśli chodzi o pierwszeństwo studentów z Ukrainy i 500+ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@peterpan: widać, że nowy w internetach

To Twój obraz dzbanie skoro wstawiasz ten gówniany mem bez jakichkolwiek argumentów

Poza tym żyj sobie u mamusi na garnuszku, skoro nie rozumiesz potencjalnych problemów ekonomicznych w Polsce z powodu obecnej sytuacji i nadmiernego pomagania Ukrainie i jej obywatelom
  • Odpowiedz