Aktywne Wpisy
SkrajnieZdegustowany +316
BĄDŹ JAK OPOLE:
> Jest 1997 powódź rozjebuje całe miasto. Zalewa aż pod 2. piętro
Zbuduj osiedla w PRL na terenach które Nazi..Niemcy uważali za zalewowe i zostawili niezamieszkałe, absolutnie nie do bezpiecznego i spokojnego życia,
> Jest 1997 powódź rozjebuje całe miasto. Zalewa aż pod 2. piętro
Tracisz
KuKumber +10
#powodz
wgl to jaki jest sens budowania domów/mieszkań skoro co 10 lat wszystko idzie w p---u XD ?
97/2010/2024/2035
wgl to jaki jest sens budowania domów/mieszkań skoro co 10 lat wszystko idzie w p---u XD ?
97/2010/2024/2035
Potrzebuje pomocy prawnej jak wygląda sprawa z gwarancją w warsztatach samochodowych.
W 09.2020r oddałem auto do naprawy na kwotę 3k, dostałem gwarancje na 2 lata lub 50tyś
Na fakturze jest wszystko wypisane nr rej, vin, model lecz nie wpisany przebieg jaki był podczas naprawy i warsztat ma z tym problem ze go nie ma.
Nie minęły dwa lata ani nie minęły 50 tyś a gwarant nie chce podjąć się uznania gwarancji.
Zauważyłem ze na fakturze kupna samochodu posiadam wpisany przebieg, czy to ułatwi mi postepowanie w sądzie tym, że nie mam na fakturze naprawy przebiegu ale mam na fakturze kupna samochodu, jeżeli nie dojdę do konsensusu z właścicielem warsztatu?
Od kupna do teraz minęły 25tyś.
Co do problemu z samochodem i z naprawa jaka była dokonywana bo była ingerencja w silnik to tak, jestem pewny ze problem znowu nastał
pytam, może ktoś zna temat ;)
#warsztat #samochody #naprawa #gwarancja #prawo
@Takiexzycie: to raczej oni mają problem bo nie wpisali i każdy sędzia ich wyśmieje żeby teraz udowodnili że przekroczyłeś maksymalny przebieg
Okej no to zabieram się do roboty, zobaczymy w najbliższych dniach jak się odniosą do sprawy a potem przedstawię dowody
Dziękuje wam, nie byłem nigdy w takiej sytuacji bo nie robiłem naprawy nigdy za 3k
To nie Ty masz problem tylko warsztat, że nie wpisał przebiegu, z resztą na przeglądzie przebieg jest wbijany więc i tak wychodzi na twoje. Każdy sąd ich wyśmieje i będzie to leżało po ich stronie żeby udowodnić, że przejechałeś więcej niż 50 tys. kilometrów.
@Megawonsz_dziewienc: Właśnie widzę, niestety tak działa autokorekta która wykryła że to jest błąd a tak poza tym dzięki za rade ;-D