Wpis z mikrobloga

#wojna #ukraina #pkp

Jest prywatna firma, która ma pociąg i chęć pojechania po uchoźców do Chyrowa na Ukrainie, po udrożnionej w tym celu, nieużywanej od wielu lat linii. Ale nie, pierwszy musi pojechać tabor samorządowy, a tabor samorządowy czeka na marszałka województwa, żeby uroczyście przekazał pociąg do pomocy uchodźcom.
Zarządca torów (PKP PLK) zatrzymał prywatny pociąg w drodze, na stacji granicznej, i nie pozwala jechać dalej.
brrbr - #wojna #ukraina #pkp

Jest prywatna firma, która ma pociąg i chęć pojechani...

źródło: comment_16462505485N4afx7cPWqcZr61lvnwNb.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ma, która ma pociąg i chęć pojechania po uchoźców do Chyrowa na Ukrainie, po udrożnionej w tym celu, nieużywanej od wielu lat linii. Ale nie, pierwszy musi pojechać tabor samorządowy, a tabor samorządowy czeka na marszałka województwa, żeby uroczyście przekazał pociąg do pomocy uchodźcom.

Zarządca torów (PKP PLK) zatrzymał prywatny pociąg w drodze, na stacji granicznej, i

@brrbr: i nie wiesz czy to ruska czy pisowska propaganda xD czekam na
  • Odpowiedz
@brrbr: no to może nie chodzi o to że zatrzymali ten pociąg z powodu że marszałek się chce pokazać, tylko z powodu że ten pociąg nie ma dopuszczeń i póki co legalnie nie powinien wozić ludzi?
  • Odpowiedz
Przypomniało mi się jak kiedyś w Bochni udało się wybudować drogę jakoś 2-3 tygodnie przed planowanym terminem, była gotowa do użytku, oddana, ale czekali jeszcze te 3 tygodnie, bo marszałek i politycy nie spodziewali się tego, nie mieli czasu w grafiku. Po 3 tygodniach dopiero jak przecięli wstęgi 10 nożyczkami, to łaskawie pozwolili nią jeździć, co wszystko trwało 15 min.
  • Odpowiedz
nie wiem czy to co wrzucił OP to prawda, ale nie lubię robienia polityki na cudzej krzywdzie, wiec info zdecydowanie warto zweryfikować - dlatego odpisałem tak jak odpisałem - ale tego ani nie potwierdzam ani nie rozpowszechniam, a wstawkę która ktoś wyżej podlinkował zakopałem, bo ciagle nie ma dobrego źródła

to ze cokolwiek „podbijam” drugiej zielonce, jestem podpucha ruska itp, to już sami oceńcie na ile sami się robicie w bambuko xD
  • Odpowiedz