Może ktoś dla nooba wytłumaczyć czemu 2 państwa rosja i białoruś wjeżdża sobie na Ukraine zabija cywilów i reszta świata nie chce wlecieć/wjechać wojskiem międzynarodowym bronić Ukrainy? mowie tylko i wylącznie o obronie Państwa ktore niczym niesprowokowało ataku. #ukraina #wojna #rosja
@siemano_pl: Bo Putin ma Atomówki a jak się capowi odwali do końca to odpali a to już jest jazda na całego a ziemia się nie będzie nadawała do życia. Choć zdaje mi się że prędzej Putina ktoś #!$%@? niż odpali ewentualnie osra galoty.
@siemano_pl: Jak chcesz zmusić żołnierzy, aby walczyli o nie swój kraj? Ja rozumiem, że coś takiego jeszcze w latach 90 by pewnie przeszło, ale mamy 2022 rok i powszechny dostęp do Internetu.
Nie wyobrażam sobie, że byłbym żołnierzem zawodowym i dostałbym informacje, że mam jechać bronić niepodległości Egiptu.
@wonsztibijski: z tego co widze w kilka dni kilkanaście tysięcy ludzi z europy i np kanady zglosilo sie jechac do ukrainy i bronic. Po za tym tu nie chodzi ze to nie nasz kraj ale bezssens tego najazdu.
@siemano_pl: Oczywiście, że tak. Nawet w Polsce są ludzie, którzy czekają na zgodę, aby tam pojechać. Natomiast daleko jest to od włączenia się Polski do konfliktu militarnego.
Wiesz jakie byłyby konsekwencje jakby regularne wojsko RP wjechało na Ukrainę sprzętem?
Prawdopodobnie warszawa wyglądałaby tak jak na zdjęciu.
@wonsztibijski: oczywiście nigdy nie pytałem czemu Polska nie wyśle wojska tylko czemu świat nie reaguje no ale z grubsza z waszych wypowiedzi wychodzi ze putin jest psychiczny i lepiej go nie denerwowac. ps z tego wynika ze jak ktos ma atomowki to ma prawo lamac prawa czlowieka i w sumie wszystkie prawa><
@siemano_pl: Jakby weszło wojsko niemieckie/francuskie/USA to Warszawa wyglądałaby tak samo jak na zdjęciu. Putin uznaje, że NATO chce go zniszczyć. Psychoza totalna.
Jedyne rozwiązanie jakie moim zdaniem jest to musiałby ktoś z wewnątrz Rosji go stuknąć. Jest wtedy 0,0001% szans, że na tronie Rosji zasiądzie człowiek w miarę normalny. Na ten moment rządzi nimi psychol chcący odbudować związek radziecki bez względu na wszystko.
Podajcie jeden sensowny argument dlaczego każdy nie powinien mieć gruza tylkonapędowego do upalania w zimie i w deszczu? Nikt nie poda bo nie ma takiego argumentu
#ukraina #wojna #rosja
Zrozumiano?
Nie wyobrażam sobie, że byłbym żołnierzem zawodowym i dostałbym informacje, że mam jechać bronić niepodległości Egiptu.
Natomiast daleko jest to od włączenia się Polski do konfliktu militarnego.
Wiesz jakie byłyby konsekwencje jakby regularne wojsko RP wjechało na Ukrainę sprzętem?
Prawdopodobnie warszawa wyglądałaby tak jak na zdjęciu.
źródło: comment_1646165254ETJVJwlX9ibcQpzFH3R7mj.jpg
PobierzPutin uznaje, że NATO chce go zniszczyć. Psychoza totalna.
Jedyne rozwiązanie jakie moim zdaniem jest to musiałby ktoś z wewnątrz Rosji go stuknąć. Jest wtedy 0,0001% szans, że na tronie Rosji zasiądzie człowiek w miarę normalny. Na ten moment rządzi nimi psychol chcący odbudować związek radziecki bez względu na wszystko.
Na tym polega kontrakt żołnierza
Jak wierzysz, że jakiś podpisany papierek jest dla kogoś warty więcej niż jego życie to skwituje to tylko XD