Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +115
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
I to nie jest tylko ta jedna rzecz, jak czytam niektóre wpisy to wydaje się dużo rzeczy logiczne (np. islamscy "imigranci"; Chiny
pozostające w bezruchu; problemy w USA/Kanadzie) i niestety prawdopodobne (np. UE/UN opisywane jako mało stanowcze). Pomijam już "przepowiednie" z rzeczy z dalszej przeszłości (np. I/II wojna światowa, 9/11 i inne gówna, bo nie jestem wstanie zweryfikować kiedy i czy oryginał od tego całego Nostradamusa to zawierał, czy dołożono, żeby dodać wiarygodności).
Myślałem, że to fejk od razu, skoro ktoś mi to wysłał, może żeby panikę zasiać. Otworzyłem wayback machine, okazuje się że to jest od co najmniej 3 lat w sieci... Spróbuję jeszcze źródeł poszukać po francusku poszukać, ale...
Uwaga: Daty i "kalendarz" tworzony przez autora tekstu jest po prostu do dupy, może szacowany w 2014 rzeczywiście i dlatego tak nietrafny przy analizie twórczości Nostradamusa.
Nie chce sam siać paniki, ale może w wolnym czasie jeśli ktoś ma nerwy może przeczytać (i może też poszukać źródeł/wytłumaczenia, podzielić się myślami): https://dmr44blog.files.wordpress.com/2014/10/nostri3.pd
https://web.archive.org/web/20180305015130/https://dmr44blog.files.wordpress.com/2014/10/nostri3.pdf (2018!)
@AgainPsychoX: OK, to nakręcaj się dalej, skoro takiego wyboru dokonałeś.
@AgainPsychoX: I co tam jest dalej?
Bo pokazanie tego co było, lub tego czego się spodziewamy, to nie jest problem.
Pomijając wszystko, to w całym tym tekście zgadzają się może ze 3-4 linijki. Cała reszta nie pasuje.
To mniej więcej tak, jakbym rzucał sobie grochem z 10 piętra do kubka stojącego na chodniku - co któreś ziarenko trafi, a niektóre będą dość blisko kubka.
Nord Stream 2. Zakładamy, że Niedźwiedziem jest Rosja.
To się do Merkel dowalił. Tyle, że ona już przestała być kanclerzem
Na razie wielkiej klapy i wielkiej straty nie widziałem. Jeśli coś ich pogrąża, to opieszałość i brak reakcji na działania na Ukrainie.
Następny z przepowiedniami ( ͡° ʖ̯ ͡°) Dajcie juz sobie spokój z tymi bredniami. Nostradamus napisał przepowiednie 500 lat do przodu na każdy rok, nic nie trafił, a ty to interpretujesz. To jest tak ogólne, ze omg
Jeszcze raz zaznaczę, że ja być może po prostu chyba wpadłem w mentalną pułapkę. Po prostu muszę się z niej wygrzebać.
@AgainPsychoX: Ok, możemy założyć, że młode niedźwiedzie to Białorusini. Ale akcja z imigrantami ekonomicznymi sprowadzanymi samolotami ani nie doprowadziła do krachu i ruiny, ani nie była nie wiadomo jak wielkim nadużyciem.
Ot trochę dymu na granicy.
Tutaj bardziej można podciągnąć akcję z imigrantami z Białorusi pod przygotowanie gruntu do ataku na Ukrainę. Ściągamy imigrantów i
@smiech2: W dalszych "przepowiedni" Islam-aligned immigrants pomagają w przejmowaniu kolejnych krajów nowo powstałemu zagrożeniu/potędze na bliskim wschodzie/północnej Afryce (jakaś fanatyczna kumulacja krajów islamskich). BTW ponownie napiszę: ja to jako opowiadanie sci-fi staram się brać, ale jestem zaniepokojony.