Wpis z mikrobloga

Nie (chce) wierzę w #przepowiednie , ogólnie przestałem być religijny jakoś 2 lata temu (tj. (chcę) wierzę że jest Bóg czy jakaś istota, która całość nadzoruje, ale nie jesteśmy w stanie tego potwierdzić), a teraz znalazłem i czytam coś takiego o #wojna #ukraina ... #nostradamus miał racje?

I to nie jest tylko ta jedna rzecz, jak czytam niektóre wpisy to wydaje się dużo rzeczy logiczne (np. islamscy "imigranci"; Chiny
pozostające w bezruchu; problemy w USA/Kanadzie) i niestety prawdopodobne (np. UE/UN opisywane jako mało stanowcze). Pomijam już "przepowiednie" z rzeczy z dalszej przeszłości (np. I/II wojna światowa, 9/11 i inne gówna, bo nie jestem wstanie zweryfikować kiedy i czy oryginał od tego całego Nostradamusa to zawierał, czy dołożono, żeby dodać wiarygodności).

Myślałem, że to fejk od razu, skoro ktoś mi to wysłał, może żeby panikę zasiać. Otworzyłem wayback machine, okazuje się że to jest od co najmniej 3 lat w sieci... Spróbuję jeszcze źródeł poszukać po francusku poszukać, ale...
Uwaga: Daty i "kalendarz" tworzony przez autora tekstu jest po prostu do dupy, może szacowany w 2014 rzeczywiście i dlatego tak nietrafny przy analizie twórczości Nostradamusa.

Nie chce sam siać paniki, ale może w wolnym czasie jeśli ktoś ma nerwy może przeczytać (i może też poszukać źródeł/wytłumaczenia, podzielić się myślami): https://dmr44blog.files.wordpress.com/2014/10/nostri3.pd

https://web.archive.org/web/20180305015130/https://dmr44blog.files.wordpress.com/2014/10/nostri3.pdf (2018!)
AgainPsychoX - Nie (chce) wierzę w #przepowiednie , ogólnie przestałem być religijny ...

źródło: comment_16461199588He9opYZkgYtQnZGgEO8Es.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
@AgainPsychoX gosc byl badaczem przepowiedni, znal wiele jezykow juz nie uzywanych. Wiec material konkretny. Czy trafny... To juz zalezy od Ciebie. Moim zdaniem w wielu miejscach interpretacja jest niezla. Jesli rzeczywiscie to preludium wojny swiatowej tzn ze dobrze rozszyfrowal rok.
  • Odpowiedz
Ranny niedźwiedź smacznym jadłem dla wrogów

@AgainPsychoX: I co tam jest dalej?
Bo pokazanie tego co było, lub tego czego się spodziewamy, to nie jest problem.

Pomijając wszystko, to w całym tym tekście zgadzają się może ze 3-4 linijki. Cała reszta nie pasuje.
To mniej więcej tak, jakbym rzucał sobie grochem z 10 piętra do kubka stojącego na chodniku - co któreś ziarenko trafi, a niektóre będą dość blisko kubka.
  • Odpowiedz
Ogólnie jest dużo takich miejsc gdzie czułem się dziwnie niewygodnie czytając - jak te co wkleiłem screeny, ale też "o EU/UN które są mało stanowcze", o zamieszkach/podziale społeczeństwa w USA/Kanadzie, Chinach które nie pomagają Rosji tylko żeby zabrać jej ziemie po kapitulacji... Ogólnie w brud ogólników zmieszane z kilkoma faktami i logicznymi scenariuszami (jak to każda przepowiednia!), ale jakoś na mnie podziałały - bo prawdopodobnie ktoś zadał sobie trud (w ramach trollowania),
  • Odpowiedz
Za sprawą sprzedajnego kanclerza,

Niedżwież przeciągnie podwodne linie,

Nord Stream 2. Zakładamy, że Niedźwiedziem jest Rosja.

Brzydka władczyni nie zmieni decyzji-

To się do Merkel dowalił. Tyle, że ona już przestała być kanclerzem

Wielka klapa i Wielka strata pogrąży chciwą Germanię!

Na razie wielkiej klapy i wielkiej straty nie widziałem. Jeśli coś ich pogrąża, to opieszałość i brak reakcji na działania na Ukrainie.

Młode niedżwiedzie się przeliczą,

Ich skrzydlate linie doprowadzą kraj
  • Odpowiedz
@smiech2: Ja rozumiem to tak: Młode niedźwiedzie to Ukraina i Białoruś. Przez "skrzydlate linie" dopływają "imigranci" z Bliskiego Wschodu. Młodzi się buntują w Rosji, bo za bardzo związani z zachodem i jego dobrami, starszy chłoną łatwiej ichnią propagandę. Ogólnie reszta jest po prostu nie dokładna/rozmyta - jak całość tych "przepowiedni".

Jeszcze raz zaznaczę, że ja być może po prostu chyba wpadłem w mentalną pułapkę. Po prostu muszę się z niej wygrzebać.
  • Odpowiedz
Młode niedżwiedzie się przeliczą,

Ich skrzydlate linie doprowadzą kraj i lichwiarzy,

Do wielkich nadużyć,krachu i ruiny,

@AgainPsychoX: Ok, możemy założyć, że młode niedźwiedzie to Białorusini. Ale akcja z imigrantami ekonomicznymi sprowadzanymi samolotami ani nie doprowadziła do krachu i ruiny, ani nie była nie wiadomo jak wielkim nadużyciem.
Ot trochę dymu na granicy.

Tutaj bardziej można podciągnąć akcję z imigrantami z Białorusi pod przygotowanie gruntu do ataku na Ukrainę. Ściągamy imigrantów i
  • Odpowiedz
Ale akcja z imigrantami ekonomicznymi sprowadzanymi samolotami ani nie doprowadziła do krachu i ruiny, ani nie była nie wiadomo jak wielkim nadużyciem.

Ot trochę dymu na granicy.

@smiech2: W dalszych "przepowiedni" Islam-aligned immigrants pomagają w przejmowaniu kolejnych krajów nowo powstałemu zagrożeniu/potędze na bliskim wschodzie/północnej Afryce (jakaś fanatyczna kumulacja krajów islamskich). BTW ponownie napiszę: ja to jako opowiadanie sci-fi staram się brać, ale jestem zaniepokojony.

weź sobie kolorowe zakreślacze. Na czerwono te
  • Odpowiedz
@AgainPsychoX: Nostradamus to nie pierwszy lepszy Heniek z pod sklepu. A kiedy to zazębia się z tajemnicą fatimską i innymi objawieniami z 1 wojny światowej to lepiej wysłuchać. Jeśli nie wierzysz zachowaj to dla siebie bo nie wiesz czy prawda czy kłamstwo. Jeśli ktoś Ci daje radę lepiej jej wysłuchać.
  • Odpowiedz
@AgainPsychoX: Dzięki za link. Mam nawet książkę ale widzę w tym pdf'ie jest więcej, mimo że są te same odwołania. Szkoda że to forum już nie istnieje ale sam autor już wspominał że jest stary i dojrzały wiekiem to też nie wiadomo czy w ogóle żyje. A ztego co pisał to bardziej pasowało na jakiegoś dziadka żyjącego w swojej książkowej szopie, gdzieś na emigracji w USA. Piszę to jako sugestie że
xaliemorph - @AgainPsychoX: Dzięki za link. Mam nawet książkę ale widzę w tym pdf'ie ...

źródło: comment_1647430905OE60HrQLM24duegaRCh0YU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz