Jesli ukraina wygra - mozemy odetchnac, III WŚ z udzialem USA i Chin i ich wlasnymi sojusznikami nie odbędzie sie szybko, będziemy mieć spokój na kilka lat, może 10, może 20, Chiny będą musiały przemyśleć strategie swoich działan bo Rosja wtedy okazałaby się kulą o nogi
Jeśli rosja dopnie swego i wygra - mamy III WŚ szybciej niż myślimy
Nie bez powodu Europa się teraz tak bardzo zjednoczyła, jest tego świadoma. #wojna #ukraina #rosja
@eskejper: Ukraina nie ma możliwości tego wygrać tak dosłownie, ale wyłączy Rosję militarnie na długi czas. Tam są rozwalane nawet T-90 - główna pięść pancerna rusków. Sankcje gospodarcze nie pozwolą tych strat szybko nadrobić.
@eskejper: no nie wiem, wydaje mi sie, ze to co zrobil caly zachod przeciw rosji (tfu) onnazylo chinczykom, ze nie bedzie wcale tak latwo, oni dalej sa uzaleznieni od eksportu na zachod a znowu ich armia nie jest taka silna, czeka och jeszcze pare ladnych lat przebudowy a i ich zasoby nuklearnw wzgledem USA sa 10x mniejsze. Rosja nawet po wygraniu z Ukraina odniesie pyrrusowe zwyciestwo i przez lata bedzie cierpiec,
Na pełne zwycięstwo i wyparcie kacapów z kraju szanse są bardzo małe. Musiałby być przewrót w Rosji. Sukcesem będzie utrzymanie zachodniej części kraju i np. Kijowa, utrzymanie państwowości. Linia demarkacyjna na wzór Korei czy dawnego Wietnamu. Niedźwiedź prędzej czy później sam zdechnie lub w pełni uzależni się od Chin.
@eskejper: chiny chinami, ale nie zapominajmy o rosnącym supermocarstwie którego gospodarka wg. analiz do 2040 prawdopodobnie przegoni nawet usa czyli o indiach. indie mają tyle samo obywateli co chiny przy jednoczesnym mniejszym przeciętym wieku obywatela czyli tym samym mają największy potencjał ludzki ze wszystkich krajów świata. zachód patrzy na indie jako kraj neutralny i pomija je w polityce międzynarodowej, a tak się składa, że indie mają dobre, prawie sojusznicze relacje z
@eskejper: A to nie jest tak, że jak zneutralizują Rosję, to natychmiast ruszają na Chiny? Przecież Chiny się nie zwijają, tylko rozwijają, im później, tym gorzej.
@eskejper po pierwsze, póki co ruscy starają się wstawić własną władzę na Ukrainie, nie chcą bardzo dużych zniszczeń i dlatego nie mają powodu do dużych bombardowań czy używania jeszcze cięższej broni
widzisz ich podejście, pomimo wszystkich sankcji i reakcji świata nie ma mowy o odwrocie. powody mogą być dwa - Putin zwariował albo to naprawdę wojna o wpływy NATO na Ukrainie i ogólnie Europie. oglądałem to godzinne przemówienie Putina z polskimi napisami
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
Jeśli rosja dopnie swego i wygra - mamy III WŚ szybciej niż myślimy
Nie bez powodu Europa się teraz tak bardzo zjednoczyła, jest tego świadoma.
#wojna #ukraina #rosja
Na pełne zwycięstwo i wyparcie kacapów z kraju szanse są bardzo małe. Musiałby być przewrót w Rosji.
Sukcesem będzie utrzymanie zachodniej części kraju i np. Kijowa, utrzymanie państwowości. Linia demarkacyjna na wzór Korei czy dawnego Wietnamu. Niedźwiedź prędzej czy później sam zdechnie lub w pełni uzależni się od Chin.
widzisz ich podejście, pomimo wszystkich sankcji i reakcji świata nie ma mowy o odwrocie. powody mogą być dwa - Putin zwariował albo to naprawdę wojna o wpływy NATO na Ukrainie i ogólnie Europie. oglądałem to godzinne przemówienie Putina z polskimi napisami