Aktywne Wpisy
smooker +28
#ukraina #wojna #rosja #polska
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Olo92 +2
Przyszło mi do głowy nietypowe pytanie i jestem naprawdę ciekaw wyniku poniższej ankiety. Proszę o poważne odpowiedzi i zapraszam do dyskusji w komentarzach. #famemma
Na kogo zagłosujesz podczas najbliższych wyborów?
- Konfederacja 29.9% (197)
- PiS 7.1% (47)
- KO 37.0% (244)
- Trzecia droga 5.8% (38)
- Lewica 4.2% (28)
- Nie idę na wybory - nie jestem pełnoletni 2.3% (15)
- Nie idę na wybory - jestem pełnoletni 13.7% (90)
BMW wraz ze swoim kierowcą testowym Christianem Klienem, testowało po raz pierwszy nowy system KERS, który miał wejść do F1 w 2009 roku. Klien po wstępnych przejazdach, zjechał do alei serwisowej, gdzie jego mechanicy, mieli pomóc mu wjechać do garażu. Jeden z mechaników BMW dotknął bolidu i kierowcy po czym nagle został odrzucony na ziemie z powodu porażenia prądem. Członek zespołu nie poniósł wielkich obrażeń, doznał jedynie lekkiego porażenia i stłuczenia ręki po tym jak gwałtownie upadł na beton w alei serwisowej. Jednak w nocy trafił po szpitala po tym jak zaczęła go mocno boleć głowa. Na szczęście po nocy w szpitalu został wypisany a jego stan w żaden sposób nie zagrażał życiu.
BMW przeprowadziło śledztwo, w którym ustalono że powodem wypadku było, to że mechanik dotknął kabelu bocznego i kierownicy w miejscu w którym nagromadził się ładunek elektryczny pochodzący z przebicia okablowania systemu KERS. Kierowca nie poniósł żadnych obrażeń, gdyż został on uchroniony przez kombinezon i rękawice. BMW przekazało wyniki śledztwa do FIA, oraz innych zespołów, tak aby móc uniknąć podobnych incydentów w przyszłości.
Źródło i nieco bardziej szczegółowa analiza
#f1 #randomf1shit