Jakieś miejsce w Krakowie (nie mam pojęcia co to jest, wygląda jak nowoczesne centrum kultury albo muzeum czy nie wiadomo co). Tu wolontariusze dzwonili całą noc i ogarnęli mieszkanie dla naszej dziesiątki więc od razu ich zawieźliśmy
Tych ludzi będzie pewnie więcej. Podejrzewam, że wrócimy tam tym razem już lepiej przygotowani bo wiemy co gdzie jest. To są prawdziwi uchodźcy. Przyjechał pociąg z Lwowa z 2 tysiącami osób. Tam praktycznie nie było młodych mężczyzn. Temperatura -3 a w nocy pewnie gorzej. Zbierzcie koce, jakieś środki czystości (jedzenia jest w ciul i się psuje - tak mówili). Największy szacun dla tych p-----w którzy wbili na UA z busem i sciagaja
@kasztanozord: Ciężko powiedzieć. Przy samej granicy zapewne przez takich jak my bo była masa ludzi naprawdę blach ze Szczecina tylko nie widziałem. No ale wcześniej zapewne panikarze
@Marynasz: będę jechał Przemyśl-Krk w pon i mam 2 miejsca. Myślisz ze jest szansa pomoc komuś i zabrać z dworca ? Czy niespodziewany pociąg spowodował zapotrzebowanie na transport ?
@cobaltBlue: @dave___007: @Fritzowski: nie wiem czy ktos koordynuje. Na miejscu sluzby oczywiscie. Z samej granicy przyjezdzal pełny autokar co pół h. To mniej wiecej pokazuje skale. PARKING NA PRZECIWKO CASTORAMY W PRZEMYŚLU. Tam ich dowożą spod granicy
źródło: comment_1645851089gt41aa8oeKxOSh01xNPYZB.jpg
Pobierzźródło: comment_16458511963xeM5vMLmjsJ9bu6QmGiwV.jpg
Pobierzźródło: comment_16458513625B2AxyVmcokYNRsKucLVpN.jpg
Pobierzźródło: comment_164585140325A8hOHOLh7wUA4BbzajF7.jpg
Pobierz