Wpis z mikrobloga

@MasterSoundBlaster:

Na tarce trzeba zetrzeć dwie marchewki i dwa jabłka, 1 małą cebulę pokroić w drobną kostkę, 2 duże łyżki majonezu (już nie kroimy w kostkę :P). Wszystko dajemy do jednej miseczki, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i jemy.

@MasterSoundBlaster: a musi być surówka? Bo jako dodatek do obiadu dobre sa pieczone warzywa- kroisz dość grubo cukinię, paprykę, czerwona cebule i dodajesz różyczki brokuła, wszystko sypiesz solą, skraplasz oliwą, zawijasz w folię aluminiową i do piekarnika.

Zaproponowałabym też sporo innych fajnych dodatków warzywnych, ale na ciepło.

Szkoda, że bez majonezu/śmietany, bo też mam ciekawe przepisy.

Zawsze możesz pomieszać mix sałat z pokrojonymi pomidorami, ogórkami i co tam masz i zjeść
@MasterSoundBlaster: jak śmietana/jogurt naturalny to:

pokrojony cienko por, ogórek świeży, kukurydza, sól pieprz i ten jogurt. Fajna do tego byłaby też przyprawa tzatziki [dobry skład ma, nie jakieś gówno z sama chemią].

2. starty seler ze śmietaną i orzechami lub rodzynkami. Lub sam. Sól i pieprz oczywiście.

Inna niż klasyczna surówka z marchewki to po góralsku z dodatkiem chrzanu i/lub śmietany.

Można też jeść surowego kalafiora- drobno posiekane różyczki z koperkiem,