Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Borealny, fanatyk perfum. Pół mieszkania zawalone blotterami. Z takich poważnych perfum testowałem cztery. Z dzisiaj.

Tom Ford (Oud Wood) -- bardzo ładny, delikatny, chyba drzewny, ciepły.
Emporio Armani (Stronger with you Intensely) -- też przyjemny, choć już cięższy i dużo bardziej słodki. Taki trochę ulep jak ktoś mi powiedział, ale ja lubię słodkie. Zdecydowanie na zimę.
Versace (Eros) -- miał być letni i bardziej z tych orzeźwiających, ale za dużo się tam dzieje i jest trochę za ciężki.
Tom Ford (Beauce Jour) - pachnie jak takie wodorosty co dają do sushi, te maczane w marynacie ze sztucznym aromatem trawy cytrynowej. Pachnie też trochę jak płyn do podłóg o zapachu konwaliowym, ale znacznie bardziej intensywnie. Tak po chamsku, sztuczną trawą cytrynową daje.

Podsumowując, dwa z czterech były super, jeden średni i jeden fujka. Mam jeszcze sporo blotterów z Zary, bo ktoś chwalił, że jak na taką cenę, to mają mega sporo perfumy. Ale już nie będę opisywać każdego z osobna, bo zajmie mi to wieki. Blottery z Sephory są zdecydowanie za cienkie na końcu i za mało zapachu przez to łapią.

Jeśli chodzi o upodobania to chyba lubię jak jest coś drzewnego i słodkiego w zapachach, ewentualnie cytrusy lub zioła. Powoli odkrywam i ustalam swój gust, ale czuję że jeszcze długa droga i co najmniej kilka nietrafionych zakupów przede mną.
#perfumy
Borealny - Borealny, fanatyk perfum. Pół mieszkania zawalone blotterami. Z takich pow...

źródło: comment_1645744058GifrSkCOXjXG9cIBjxJEZq.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Borealny: jak napisałeś "Jeśli chodzi o upodobania to chyba lubię jak jest coś drzewnego i słodkiego w zapachach, ewentualnie cytrusy lub zioła." to miałem zaproponować Perry Elissa czerwonego, bo to dokładnie to (pachnie podobnie do Acqua di Gio Armaniego), ale to woda toaletowa z tego co kojarze :/. Tak czy siak jak kiedyś znajdziesz to sprawdź, może zaskoczy.
  • Odpowiedz
Pół mieszkania zawalone blotterami

@Borealny: perfumy mogą inaczej pachnieć na skórze niż na bloterze. Jak Ci się jakiś spodoba na bloterze to przetestuj na skórze. W seforze, gdy nie robisz zakupów ( ͡° ͜ʖ ͡°), to możesz poprosić o jedną próbkę perfum.
  • Odpowiedz
@kacka1: dzięki za polecenie, zapiszę je sobie na przyszłość. Upodobania jeszcze się u mnie kształtują, na pewno będę chciał mieć z różnych rodzin zapachy, żeby nie było monotonnie. Jeszcze do Douglasa muszę kiedyś zajrzeć, ale z tego co widziałem to też jest wielkości schowka na szczotki i za wiele tam nie ma.
  • Odpowiedz
@Borealny Acqua di Gio to jedne z najpopularniejszych perfum na świecie więc pewno znasz ten zapach, albo nawet miałeś go gdzieś na blotterach :D. Zapach jest głownie na lato, ale jest bardzo spoko (cytrusowo słodki) a ellis jest tanszym i troche dluzej trzymajacym odpowiednikiem.
  • Odpowiedz
@kacka1: chyba nie widziałem butelki, może nie rzuciła mi się w oczy. Na pewno będę chciał sprawdzić Bvlgari Aqva Pour Homme. Ktoś go opisał jako świeży ogórek i wodorosty. Chciałbym sprawdzić jak pachną te wodorosty i zobaczyć przy okazji flakon z bliska, bo wydaje się kosmiczny.
  • Odpowiedz