Aktywne Wpisy
belfegorrrr +1033
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
gymw8nhnzd +173
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Odyniec to poczciwy, prosty chłopak z problemami jak u wielu osób. Problem tkwi w tym, że nie jest świadomym toczącej jego mózg choroby.
Można się nad nim upadlać, śmiać z deficytu wykształcenia, nabytych fobii. Ważne, że podejmuje walkę czego przykładem są aktualne vlogi z Włoch. Kibicuję mu z serca, równocześnie tocząc beczkę śmiechu. Świetnie, że ta pasja robi mu dobrze ale za takimi zasięgami musi kroczyć kompetencja, empatia i szczera chęć zmiany, rozwoju.
Ale z jednym wszyscy się zgodzimy, nie każdy gada z gołębiem i uprawia filozofię Kapitana B---y, kupuje vany lekko uderzone z niskim przebiegiem.
To tyle, zostawcie pierdółk.
Taka "ucieczka" jest może i kusząca, ale ostatnia sytuacja z rozrusznikiem pokazała, jak Odyn zachowuje się w sytuacjach stresowych. Więc jako ekspert od wszystkiego raczej zalecałbym mu najpierw jakaś terapię, a dopiero później wojaże
Jestem ciekaw co jeszcze przyniesie nam Italia, bo czuje, że w tym stanie Odyn jeszcze cos odwali.
Wymuszone reakcje, uśmiech przechodzący w smutek i entuzjazm jednocześnie. Brak kontroli nad emocjami poraża mnie.
Stresowe sytuacje sam tworzy nieświadomie, dziwię się ile ma farta w życiu. W-----a jak bardzo nie umie docenić pomocy.
To szeroki temat,.nie dla nas tutaj.
Do Choroszczy?
Jeśli nie ma niczego bliżej, why not?
Nie śmieszkuje, może nauczyło by go to myślenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Boję się, że całkowicie się chłop odklei, bo widać to w zasadzie z odcinka na odcinek.
Ciekawi mnie jeszcze kwestia leków, które przyjmuje, bo na tagi pojawiła się taka informacja.
Co jeśli leków zabraknie i Odyn dostanie jakiegoś zjazdu xd
Co mnie dziwi? Społeczność jego YT, poklaski -Vanie
No fajnie, że wyjechał do Włoch i zapomniał o swojej pasji, która miała być lekarstwem.
No, nie da rady wysłać donejt z IQ.
Do Choroszczy
Na badania?
Na 2 lub 3 "strimku" ktos mu napisal, ze fajnie tak sobie miec i nie miec depresji tak jak on, wtedy Adaś powiedzial, ze ma zdiagnozowana dwubiegunowosc, inaczej cyklofrenia, lub tak bardziej po CHŁOPSKU psychoza maniakalno-depresyjna
Puszczać w teren taką osobę, leczyć socjalami?
Tej choroby nie da sie wyleczyc, jedyne leczenie to wydluzanie czasu remisji. Czyli tak zwanej przerwy pomiedzy objawami choroby, jak juz wczesniej gdzies pisalem, zylem jakis czas z taka osoba. Wyglada to tak jak bys caly czas nosil przy sobie b---e z odpalonym lontem i nigdy mie wiesz kiedy wybuchnie. Co do puszczania w teren hmmm ciekawe pytanie, bo kiedy taka osoba w chodzi w stan maniakalno lekowy, potrafi
Zgodzę się że jest tykającą b---ą,. dlaczego opóźniamy zapłon?
Ja nie rozumiem.
Przeczytaj to co wyzej napisalem.
Leki, spowalniaja tylko nawrot objawów CHAD, z cala pewnoscia zgodze sie z Toba, ze powinien chodzic na terapie, ale to juz jego wybor nie nasz. Co do:
"bo na tabletkach daleko nie zajedzie."
Zajedzie dluzej niz bez nich. Epizod depresyjny juz widzieliśmy, kiedy wrocil z anglii, na ostatnim filmie widzimy epizod mani, (znaczne podwyzszenie nastroju, stany euforii, nadpobudliwosc, wzrost aktywnosci zyciowej oraz psychicznej, smieszkowosc), za chwile zobaczymy kolejny epizod hipomani czyli w porównaniu z manią objawy hipomanii są znacznie mniej nasilone i charakteryzują się krótszym czasem trwania. Chory sygnalizuje dobre samopoczucie psychiczne i fizyczne. Zgłasza nieco podwyższony nastrój, mniejszą potrzebę snu oraz skłonność do podejmowania lekkomyślnych i ryzykowanych działań, przy czym przeważnie zachowuje krytycyzm i zdolność kontroli swoich zachowań.
Jesli bedziemy mieli szczescie zobaczymy epizod w ktorym wystapi wszystko razem, po czym objawy choroby ustaja na jakis czas. I to wlasnie ten "jakis czas" odpowiednimi lekami mozemy wydłużać. Ale tylko wydłużać gdyz, w 100% objawy powroca z ta
Znam to z zycia wiec tyle moge powiedziec.
Pozdrawiam