Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +97
@MadOMaMKruci: Wolno nam protestować zawsze i z każdego powodu. Ale protest to protest, a nie próby szantażu.
@Anien: Pomoc dla popełniających przestępstwo zawsze była karana. W Polsce również.
@Cooldawg: Bzdura, protesty są zawsze ok. Natomiast forma protestów już nie musi być, szczególnie gdy łamane jest prawo.
I tak samo byłbym przeciwko Strajkowi Kobiet blokującemu wszystkie główne ulice w Warszawie przez parę tygodni jak przy proteście antyszczepów.
Gdzie ten wykop ktory rolnikow z agrounii za blokady na krajowkach, chcial delegalizowac i konfiskowac traktory?
Albo ci co na protestach urzednikow, ktorzy spacerowali 2-3h po przejsciach dla pieszych, chciali ich zwalniac, bo
https://www.wykop.pl/link/5727149/kochajmy-lewakow-tak-szybko-uciekaja/
@rzep: No i właśnie to jest hipokryzja z której się nie wyłamujesz. Ani Ty ani wykopki. BLM spoko, Convoy nie spoko. Ewentualnie BLM nie spoko, convoy spoko. Jakąś nie możemy uznać, że protesty są formą buntu społecznego i zawsze na
@NoNameeDD: Co to za chochoł? Gdzie ja twierdziłem, że łamanie prawa na protestach BLM było spoko?
@rzep: Nigdzie. Stwierdziłem fakt, że na każdym proteście jest łamane jakieś prawo nie oznacza to jednak, że powinniśmy na tej postawie dyskredytować każdy protest.
@magicznyjozef: Forma była taka, że niemal wszystkie były pokojowe. Z danych wynika, że 94%
Bzdura. Zobacz sobie reakcje wykopków na 90 sekundowe, pokojowe zajęcie pasa drogi w ramach protestu BLM:
https://www.wykop.pl/link/5727149/kochajmy-lewakow-tak-szybko-uciekaja/
@prewenaza: Tzn?
@NoNameeDD: Ale celem protestu w Ottawie było łamanie prawa. Taki był cel - zablokowanie ulic, mostów i infrastruktury w celu stworzenia "logistycznego chaosu":
@rzep: Pomijasz fakt dlaczego ludzie są gotowi do takich drastycznych działań.
@rzep: Rząd jest dla ludzi
@NoNameeDD: Każdy kto decyduje się protestować uważa, że jego powód jest ważny.
@rzep: Bo może jest?
@
@NoNameeDD: Dla protestującego - oczywiście. Ale dlatego nie możemy pozwolić by każdy protest mógł sobie łamać prawo, bo uznał, że jego sprawa jest tego warta.
Komentarz usunięty przez autora