Wpis z mikrobloga

Tak tak, wolno nam protestować tak długo jak rząd jest z tym okej. Faktycznie sensowne xD Ale i tak J---c ten konwój pełen neonazioli i altrightow

@MadOMaMKruci: Wolno nam protestować zawsze i z każdego powodu. Ale protest to protest, a nie próby szantażu.
  • Odpowiedz
Zresztą, jeśli traktują kogoś jak przestępcę wspierającego terroryzm, zamykają mu konto bankowe i grożą przyszłymi problemami w papierach za popieranie i pomaganie protestującym - to ja mam gdzieś co jacyś urzędnicy umieścili w ustawach, jest to po prostu złe. To, że tego bronisz pokazuje jakim robakiem jesteś.

@Anien: Pomoc dla popełniających przestępstwo zawsze była karana. W Polsce również.
  • Odpowiedz
@rzep: klasycznie, protesty są Ok jeśli zgadzam się z ich postulatami XD akurat ciebie kojarzyłem z rozsądnych poglądów a tutaj blyszczysz hipokryzja
  • Odpowiedz
klasycznie, protesty są Ok jeśli zgadzam się z ich postulatami XD akurat ciebie kojarzyłem z rozsądnych poglądów a tutaj blyszczysz hipokryzja

@Cooldawg: Bzdura, protesty są zawsze ok. Natomiast forma protestów już nie musi być, szczególnie gdy łamane jest prawo.

I tak samo byłbym przeciwko Strajkowi Kobiet blokującemu wszystkie główne ulice w Warszawie przez parę tygodni jak przy proteście antyszczepów.
  • Odpowiedz
@rzep: ty czekaj, a co sie stalo z tym wykopem, ktory za przeklinanie na protescie kobiet, chcial zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa wysylac? Ze o pisaniu pozwu zbiorowego za blokowanie ulic i placow i utrudnianiu biznesu nie wspomne.

Gdzie ten wykop ktory rolnikow z agrounii za blokady na krajowkach, chcial delegalizowac i konfiskowac traktory?

Albo ci co na protestach urzednikow, ktorzy spacerowali 2-3h po przejsciach dla pieszych, chciali ich zwalniac, bo
  • Odpowiedz
Dokładnie o tym mówię. Wykopki popierały rozjeżdżanie i używanie broni wobec protestujących, którzy na 90 sekund zajęli pas drogi. No ale oni byli z BLM, więc nie mają prawa protestować.

@rzep: No i właśnie to jest hipokryzja z której się nie wyłamujesz. Ani Ty ani wykopki. BLM spoko, Convoy nie spoko. Ewentualnie BLM nie spoko, convoy spoko. Jakąś nie możemy uznać, że protesty są formą buntu społecznego i zawsze na
  • Odpowiedz
No i właśnie to jest hipokryzja z której się nie wyłamujesz. Ani Ty ani wykopki. BLM spoko, Convoy nie spoko. Ewentualnie BLM nie spoko, convoy spoko. Jakąś nie możemy uznać, że protesty są formą buntu społecznego i zawsze na każdym proteście były łamane jakieś prawa?

@NoNameeDD: Co to za chochoł? Gdzie ja twierdziłem, że łamanie prawa na protestach BLM było spoko?

Rozwiązaniem takiego protestu powinien być polityk rozmawiającymi z protestującymi po
  • Odpowiedz
@rzep: przecież nikt podczas protestów BLM nie mówił, że nie mogą protestować. Ludzie mieli obiekcje do formy jaką przyjęły te protesty tj. szabrowania sklepów, niszczenie własności prywatnej, próby (na szczęście zakończone niepowodzeniem) linczu na opozycjonistach protestów i wisienka na torcie, zrobienie z kryminalisty i n-------a twarzy walki z nietolerancją na tle rasowym.
  • Odpowiedz
Co to za chochoł? Gdzie ja twierdziłem, że łamanie prawa na protestach BLM było spoko?

@rzep: Nigdzie. Stwierdziłem fakt, że na każdym proteście jest łamane jakieś prawo nie oznacza to jednak, że powinniśmy na tej postawie dyskredytować każdy protest.

Czyli na każdy protest paru tysięcy osób należy rozpisywać referendum?

Referendum dla takich spraw są regularnie odbywające się wybory. Jak nie pasują Ci rządy Trudeau to możesz wybrać inną partię. Z tego co
  • Odpowiedz
czemu zamrażane są konta bankowe ludzi, którzy wsparli konwój wpłatami, gdy jeszcze rząd kanadyjski tego nie uznał za "nielegalne"?

@prewenaza: Tzn?
  • Odpowiedz
Nigdzie. Stwierdziłem fakt, że na każdym proteście jest łamane jakieś prawo nie oznacza to jednak, że powinniśmy na tej postawie dyskredytować każdy protest.

@NoNameeDD: Ale celem protestu w Ottawie było łamanie prawa. Taki był cel - zablokowanie ulic, mostów i infrastruktury w celu stworzenia "logistycznego chaosu":

At an invite-only weekend news conference, Benjamin Dichter and Tamara Lich - the two organisers behind the page - said they aimed to create a
  • Odpowiedz
Ale celem protestu w Ottawie było łamanie prawa. Taki był cel - zablokowanie ulic, mostów i infrastruktury w celu stworzenia "logistycznego chaosu":

@rzep: Pomijasz fakt dlaczego ludzie są gotowi do takich drastycznych działań.

No ale rząd nie zamierzał wycofywać się ze swoich decyzji. Nie rozumiem co miał zrobić w takim wypadku.

@rzep: Rząd jest dla ludzi
  • Odpowiedz
Pomijasz fakt dlaczego ludzie są gotowi do takich drastycznych działań.

@NoNameeDD: Każdy kto decyduje się protestować uważa, że jego powód jest ważny.

Rząd jest dla ludzi nie dla
  • Odpowiedz
Każdy kto decyduje się protestować uważa, że jego powód jest ważny.

@rzep: Bo może jest?

Ale ludzie w większości nie popierali tych protestów.

Ja nie mówię o TVP. Masz badania opinii publicznej przygotowywane przez różne firmy.

@
  • Odpowiedz
Bo może jest?

@NoNameeDD: Dla protestującego - oczywiście. Ale dlatego nie możemy pozwolić by każdy protest mógł sobie łamać prawo, bo uznał, że jego sprawa jest tego warta.

Daj
  • Odpowiedz