@secs: Chociaż naocznie zobaczył by o czym p------i. Cytat z wiki o winstonie "Głównym zajęciem regimentu Churchilla w Indiach było granie w polo. Nie odpowiadało to młodzieńcowi, który wolałby uczestniczyć w walkach. Wolny czas Winston poświęcał na czytanie książek, które zabrał ze sobą. "
@szunis: każdego mierzyć jego miarą, ja z waszych ust choćby nigdy nie słyszałem negatywnych słów o lewicowych-socjalistycznych totalitaryzmach - więc myślę że obu nam można wiele zarzucić ( ͡°͜ʖ͡°)
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Ale przy innych okazjach w czasie swojego pobytu w wojsku nieraz zdarzyło mu się uczestniczyć w walkach. W czasie pierwszej wojny światowej przez kilka miesięcy dowodził batalionem na froncie.
@szunis: powiedział człowiek, któremu nie groziło bycie wysłanym na front w formie mięsa armatniego. Sorry, panie Churchill, ale takie bonmoty to możesz pan sobie dzieciom spod piaskownicy w Rzeszowie sprzedawać.
@szunis: no i mieli wojnę i hańbę, zaraz po tym jak w '39 nam nie pomogli
@Atreyu: nie wiem, z tego co ja się uczyłem to wypowiedzieli wojnę Niemcom i po 5 latach ciężkiego konfliktu w końcu ich pokonali, dzięki czemu Polacy nie zostali w całości spaleni w piecu
z tego co ja się uczyłem to wypowiedzieli wojnę Niemcom
@knur3000: widzę że termin "Dziwna wojna" jest ci obcy, sprawdź. A sama sytuacja wiązała się choćby ze złamaniem umów sojuszniczych z Polską. Mnie akurat o tym uczono, miałem w szkole średniej bardzo dobrego historyka za nauczyciela
@szunis Łatwo mówić komuś, kto nie będzie w tej wojnie z---------ł z karabinem ryzykując codziennie własnym życiem, ani nie musi się bać, że straci cały dobytek życia bo mu b---a jebnie w kwadrat
@Atreyu: Z-----a Francja, która okopała się (bezskutecznie) zamiast zrobić wyprzedzającą inwazję (a była już na to gotowa, ale nie było rozkazu). Brytyjczycy g---o mogli - nie byli przygotowani, a nawet jakby byli to przecież nie teleportowali by się pod niemiecką granicę.
#putin #rosja #ukraina #wojna #usa #cytatywielkichludzi #cytaty #memy
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: PM Wielkiej Brytanii miał z---------ć na linii frontu? ta tam by sie o wiele bardziej przydal
Tyle że o hańbie zapomniano szybko
Przepraszam, mogłem napisać jaśniej - bez ironii
Ale przy innych okazjach w czasie swojego pobytu w wojsku nieraz zdarzyło mu się uczestniczyć w walkach. W czasie pierwszej wojny światowej przez kilka miesięcy dowodził batalionem na froncie.
Komentarz usunięty przez moderatora
No i k---a po c--j się w--------ł
@Atreyu: nie wiem, z tego co ja się uczyłem to wypowiedzieli wojnę Niemcom i po 5 latach ciężkiego konfliktu w końcu ich pokonali, dzięki czemu Polacy nie zostali w całości spaleni w piecu
@knur3000: widzę że termin "Dziwna wojna" jest ci obcy, sprawdź. A sama sytuacja wiązała się choćby ze złamaniem umów sojuszniczych z Polską. Mnie akurat o tym uczono, miałem w szkole średniej bardzo dobrego historyka za nauczyciela
Komentarz usunięty przez moderatora
Brytyjczycy g---o mogli - nie byli przygotowani, a nawet jakby byli to przecież nie teleportowali by się pod niemiecką granicę.