Szukam ekspresu do kawy na kapsułki .Wiem ze wychodzi to drogo i jest nieopłacalne,pije jedna kawę na dzień albo wcale ,wiec nic lepszego nie potrzebuje ,jakiej marki ekspres polecacie? Widziałem ze dolce gusto ma dużo smakowych kaw
@Czaki798: masz aktualnie promocję w biedronce, że realnie dostaniesz ekspres za darmo - tzn kupisz ekspres za 200/300 zł i dostajesz równowartość do wykorzystania na zakupach, ale dziś zrobić zakupy za 300 zł to nie problem. Ekspres średni, kapsułki drogie, ale możesz sobie sprawdzić czy Ci podejdzie ;)
@Czaki798: mam/miałem dolce gusto od ponad roku.. fajne i praktycznie bezobsługowe urządzenie. Powinno się niby odkamieniać raz na trzy miesiące, ale sam to zrobiłem raz i jest ok - może przez to, że wlewam wodę z dzbanka dafi.
Tak jak mówisz, jest duży wybór kaw oryginalnych i również masa zamienników znanych producentów (Kimbo, Costa) i również masa nieznanych. Więc cenowo można coś wybrać. Czasami trafiają się też promocje - gdy termin dobiega końca pudełko można kupić za połowę ceny.
Sam piłem z tego kawę raz dziennie przez 8-9 miesięcy i byłem zadowolony, ale jednak z czasem apetyt rośnie i zacząłem eksperymentować z innymi
@Emill: kupilem nespresso vertuo,ale leci do zwrotu ,bo dopiero teraz zobacyzlem ze sa dwa modele i ten nowy ma inne kapsulki i nie ma wcale zamiennikow ,eh ( ͡°͜ʖ͡°)
#kawa
@Czaki798: a musi być na kapsułki? Wg mnie z tanich ekspresów fajne są Philips Senseo na saszetki
Wygoda używania może mniejsza, bo trzeba sitko i dzbanek myć, ale kawa taniej wychodzi, dla kilku osób szybciej można zrobić...
Powinno się niby odkamieniać raz na trzy miesiące, ale sam to zrobiłem raz i jest ok - może przez to, że wlewam wodę z dzbanka dafi.
Tak jak mówisz, jest duży wybór kaw oryginalnych i również masa zamienników znanych producentów (Kimbo, Costa) i również masa nieznanych. Więc cenowo można coś wybrać. Czasami trafiają się też promocje - gdy termin dobiega końca pudełko można kupić za połowę ceny.
Sam piłem z tego kawę raz dziennie przez 8-9 miesięcy i byłem zadowolony, ale jednak z czasem apetyt rośnie i zacząłem eksperymentować z innymi