Aktywne Wpisy

lukasj +408
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Fennrir +947
HoReCa to IMO będzie pikuś w porównaniu do wniosków na kulturę które mają zostać upublicznione za jakieś dwa tygodnie. Tam to dopiero wyjdą miliony na gównocele. Nieironicznie jestem się gotów założyć że będą dotacje na projekty pokroju "zapobieganie marginalizacji transseksualnych karłów" czy coś w tym stylu xD
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda

Od dłuższego czasu publikuję na wykopie znaleziska o polskich miastach, które posiadają mury miejskie. Zaczęło się od Byczyny, ale był też Paczków, Szydłów, Strzelce Krajeńskie, Namysłów, Nowogrodziec, Lwówek Śląski, Oleśnica, Mieszkowice, Moryń, Pyrzyce, Chojna, Stargard i wiele innych. Wielokrotnie pojawiała się prośba o wrzucenie mapy z listą tych miast.
Jak odwiedzę już znaczną większość, to przygotuję obszerny wpis, w którym zawrę wszystkie odwiedzone miasta i miasteczka, ale na razie przygotowałem krótki artykuł o tym, czym jest projekt Miasta stojące murem.
Jeśli jesteście zainteresowani to zapraszam Was bezpośrednio do artykułu na blogu
Nie wszystkie odwiedzone miasta są jeszcze opisane, ale zdecydowana większość już tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antekpodrozuje #polska #podroze #podrozujzwykopem #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #zainteresowania #byczyna #paczkow #olesnica #namyslow #strzelcekrajenskie #stargard #lwowekslaski #pyrzyce
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
źródło: comment_1645207754ibXeRKl8pnSd6qa7L4svHa.jpg
Pobierz