Aktywne Wpisy
Mam odłożone 150k i ciągle rośnie. Nie wiem w co zainwestować. Przyszłościowo chcemy z różową się postawić (działka teścia ale najbardziej opłacalne będzie przepisanie jej dopiero po naszym ślubie ze względu na podatki) i najchętniej to bym zaczął działać już, teść budowlaniec, szwagier dekarz, więc koszt robocizny mi odpada (chyba że będę czekał długo i nie będzie miał siły już, żeby pomóc, o co też się boję) a nie chcę żeby ta
Co zrobić z odłożoną kasą?
- Liczyć że przepisze po ślubie i działać z budową 27.4% (142)
- Kupić 50/50 mieszkanie z ojcem i wynająć 46.6% (242)
- Inna opcja (napisz komentarz, proszę). 26.0% (135)
Dobry_Gospodarz +326
Jako, że pracuje w #delegacja to często ląduje na parę tygodni z facetami 30+ głównie przedział 40-50 pod jednym dachem i to co się tutaj dzieje to #pieklokobiet
Poziom nie ogarnięcia życiowego tych gości to dramat.
Jajecznica smażona na głębokim, rozgrzanym do granic możliwości oleju rzepakowym już mnie nie dziwi.
-Mariusz zobacz jak stół zostawiłeś (pełno okruszków i plam po zupce chińskiej). Weź zawsze wycieraj po sobie
- He bo u mnie
Poziom nie ogarnięcia życiowego tych gości to dramat.
Jajecznica smażona na głębokim, rozgrzanym do granic możliwości oleju rzepakowym już mnie nie dziwi.
-Mariusz zobacz jak stół zostawiłeś (pełno okruszków i plam po zupce chińskiej). Weź zawsze wycieraj po sobie
- He bo u mnie
Elo nawiedziła cię feministka której odbierają prawa bo jest kobietą
Komentarz usunięty przez autora
@Sejmita: no właśnie dlaczego tak jest? Spiseg pracdawców? Czy może jednak wolimy zatrudniać facetów bo to sie bardziej opłaca? Nie odpowiadaj, zatrudniam ludzi, znam odpowiedź :)
@Sejmita:
OK prowadzisz firmę, musisz zatrudnić 100 osób
wolisz zatrudnić 100 facetów i zapłacić im za to samo więcej, czy 100 kobiet i zapłacić im mniej?
Według twojej logiki każdy powinien zatrudniać wszędzie kobiety bo mniej trzeba im płacić.
Pamiętaj że dla ciebie jako pracodawcy liczy się dać jak najmniej za tyle samo, co by zarobić jak najwięcej.
Zatem chyba z czego innego wynika różnica
Wszędzie tam kobiety zarabiają więcej wykonując często tę samą albo nawet mniejszą prace.
Podoba mi się zawsze argument że "większość prezesów to faceci", no tak ale to 99,9% wszystkich facetów, większość to wykorzystywani przez januszy przegrani życiowo ludzie w większości nie ze swojej winy.
Szklany sufit to miasteczko 10 tyś mieszkańców i praca na magazynie/fabryce za minimalną całe życie. Od razu argumenty