@Zjem_Ci_nos: Ja po przesiadce z Linuksa na Windowsa postanowiłem ponownie powrócić na Linuksa i trochę dramat.
Już nie mówię o samym środowisku tylko ogólnie o aplikacjach użytkowych. P.S Używam systemów na vmkach pod VMware. Przykłady:
- rolka myszki potrafi mieć w każdej aplikacji inną prędkość. Inną ma w Chrome, inna jest w firefoksie, inna jest w brave, inna w vivaldim xD. Tak, tyle przeglądarek używam, jeszcze dochodzi do tego Edge. ( ͡°
@GratisLPG: dlatego używam Linuksa tylko do stawiania na nim serwerów, Windows nie jest lepszy w tej kwestii ale przynajmniej ma bardzo szybki support i łatanie błędów odbywa się z dnia na dzień ( ͡º͜ʖ͡º)
@Zjem_Ci_nos: Ja tylko czekam, aż Microsoft wreszcie palnie się w łeb i umożliwi swobodną konfigurację własnych skrótów klawiszowych. W Plasmie to bajka, przełączanie się pomiędzy wirtualnymi pulpitami, przerzucanie okien itd. Mam pod Windows aplikację pod to, ale natywna obsługa to natywna obsługa.
Ja tylko czekam, aż Microsoft wreszcie palnie się w łeb i umożliwi swobodną konfigurację własnych skrótów klawiszowych. W Plasmie to bajka, przełączanie się pomiędzy wirtualnymi pulpitami, przerzucanie okien itd. Mam pod Windows aplikację pod to, ale natywna obsługa to natywna obsługa.
@GratisLPG: Oni od 7 lat nie potrafią wprowadzić działający dark mode w systemie a ty chcesz customowe skróty ( ͡°ʖ̯͡°)
Programista nie zaimplementuje czegoś, co nie zostało wizualnie zaprojektowane, albo implementuje to, co dostał
@GratisLPG: Ale to już zostało zaprojektowane tylko nie działa. W wniapi masz zmianę kolorów okien. Ale jak udtsawisz dark mode w systemie to większość okien jest oczojebnie biała i tylko pojedyczne okna i apki UWP są czarne. Swoją drogą kolorystyka też jest n---------a bo wymyślili sobie okna albo full białe albo full czarne.
@jimmy_gonzale: a na jakim srodowisku stoi kubuntu? Ja mialem z linuchami problem taki ze nie chcialy widziec drugiego dysku w laptopie jak tylko go sformatowalem na ext4 to znikał. Finalnie skonczylem z drugim dyskiem pod ntfs i teraz go widzi. XD
Już nie mówię o samym środowisku tylko ogólnie o aplikacjach użytkowych. P.S Używam systemów na vmkach pod VMware. Przykłady:
- rolka myszki potrafi mieć w każdej aplikacji inną prędkość. Inną ma w Chrome, inna jest w firefoksie, inna jest w brave, inna w vivaldim xD. Tak, tyle przeglądarek używam, jeszcze dochodzi do tego Edge. ( ͡°
@Kryspin013: Na szczęście u mnie się nie wywala.
@GratisLPG: BO z tego co piszesz nie korzystasz na desktopie.
@Kryspin013: Na pralce xD
@GratisLPG: sam napisałeś. Nie wierzę, że korzystasz z tego jak na desktopie to znaczy po kilka h dziennie xD
@Kryspin013: Mnie tam twoje wierzenia nie interesują. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GratisLPG: Oni od 7 lat nie potrafią wprowadzić działający dark mode w systemie a ty chcesz customowe skróty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@GratisLPG: Ziom, od dynamicznego zmieniania wyglądu okien też są programiści.
@GratisLPG: Ale to już zostało zaprojektowane tylko nie działa. W wniapi masz zmianę kolorów okien. Ale jak udtsawisz dark mode w systemie to większość okien jest oczojebnie biała i tylko pojedyczne okna i apki UWP są czarne. Swoją drogą kolorystyka też jest n---------a bo wymyślili sobie okna albo full białe albo full czarne.
Możesz sobie sztuczne
Ja mialem z linuchami problem taki ze nie chcialy widziec drugiego dysku w laptopie jak tylko go sformatowalem na ext4 to znikał. Finalnie skonczylem z drugim dyskiem pod ntfs i teraz go widzi. XD