Wpis z mikrobloga

@Paula_pi: jak na razie frytki próbowałem robić ze trzy razy. Grubiej lub cieniej krojone, więcej lub mniej oleju, dłużej lub krócej pieczone (bo to właściwie piekarnik), wyższa lub niższa temperatura, wszystko potrząsane co jakiś czas. Robiłem też zgodnie z instrukcją urządzenia i to co wychodziło to wszystkie frytki surowe albo część spalona, a część nadal surowa, przy czym objętość spadała do 1/3 tego co wsypane.
A jak mam jeść surowe
  • Odpowiedz
@Paula_pi: ryba to wedzony hadock, dlatego ma taki kolor.
Kiedys w restauracji zamowilem wlasnie fish and chips z ta wedzona ryba, tylko ze tradycyjnie w panierce. Tak mi smakowalo ze wedzony hadock to ryba ktora jem najczesciej.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: to chyba to wstępne podgotowanie tyle dało. Robiłem którąś partię z mrożonych dosypanych do świeżo ciętych i też nie wyszły, ale...

It is best to keep to a single layer of chips inside the air fryer

tu może być piec pogrzebany. Tyle tylko, że to jest porcja na może pół osoby : <

Jakoś mi to gotowanie, później wrzucanie w maszynkę, i to też z ograniczeniami, średnio podchodzi.
  • Odpowiedz