Wpis z mikrobloga

1. najpierw rozwalili mi rynek nieruchomości kupując wszystko jak p--------i
2. potem finansowałem im ze swoich oszczędności i dalej finansuje negatywne realne stopy procentowy
3. następnie wywalili inflacje w kosmos wydając kasę jak szaleni
4. a teraz płaczom, że mam im dopłacać do kredytów ze swoim podatków
5. i chcą rozwalić mi moje oszczędności bo tak się składa że duża część z nich jest w akcjach polskich banków
i to ja jestem tym roszczeniowym i złym człowiekiem, bo chciałbym by stopy procentowe i inflacja była w PL na zwykłym poziomie?

#nieruchomosci #stopyprocentowe #inwestycje
lecho182 - 1. najpierw rozwalili mi rynek nieruchomości kupując wszystko jak p-------...

źródło: comment_1644429886SwY1JkMjW8zm7EXJi6zP0l.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kazal: tak. Trzymając się za rękę panem fliperem, moim landlorden i panem Kluczykiem będziemy śpiewać piosenki antypisowskie udawając że mamy wspólny interes.
  • Odpowiedz
@marekrz: skończ z p----------m ze zwykli ludzie chcieli mieszkanie. To nie argument żeby iść do banku i poprosić o wydrukowanie k---a 500.000 złotych i wpompowanie tego w rynek nakręcając gigantyczna inflacje na rynku nieruchomości. J---c ich bo to oni zniszczyli życie normalnym Polakom. Nazywają ich po imieniu czyli drukarze a nie kredyciarze. Jak ich zmiotą stopy to c--j z nimi, jak sobie poradzą to ich wygrana. W żaden sposób jako
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina ja już pomijam fakt że k---a niektórzy brali kreskę na chalupe żeby nie być gorszym od znajomych co nie mieszkają z teściami/rodzicami. C--j ze chata 200m2, piętrowa z osobnymi wejściami, nie no nie można być gorszym i mieszkać z kimś, trzeba brać kredo i się pokazać.
  • Odpowiedz
Dziękuje za radę. Od 130% do 330% zwrotu od 03.2020.

@lecho182: to się chwalisz czy żalisz? Jak taki dobry jesteś inwestor to ich teraz wszystkich wykupisz jak będą nieruchomości za 1/4 ceny sprzedawać na aukcji komorniczej za niespłacone kredyty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szwedes: Zgodzę się z tym. Gdy dodatkowo pomyślę, że ostatnio wymagali wkładu własnego 20% - podwójnie słabo się robi... Weź tu odłóż 400k na wkład własny na dom w mieście, gdy ceny i inflacja świrują - a Ty co miesiąc czujesz jak 10% tego co uzbierałeś idzie na "Dekoder+" i alko dla mamy 9 dzieci i "horom curkom". Czynsze i koszta stałe też +20% względem grudnia.

W tej chwili mieszkania
  • Odpowiedz
@OnePeople: inna sytuacja by byla, gdyby to byl jakis standard w innych krajach, ale w tym momencie 100% ryzyka jest po stronie klienta, a bank zarobi zawsze. Plus zwiekszony WIBOR dodatkowo winduje zyski. Skoro interwencja panstwa sprawila, ze banki maja ponadmiarowe zyski, to ja nie widze problemu zeby zainterweniowac w druga strone. Odcinek 200 serialu "rozjebiemy system bankowy" po podatku bankowym, wiekszych rezerwach, frankowiczach, regulacji interchange, regulacji bancassurance i innych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lecho182: czyli zabrakło Ci jajek jak jeszcze było tanio, przekisileś gotówkę i teraz jak pojawiła się możliwość że zamiast 1,5% na rachunku oszczędnościowym będziesz miał 1% to wina kredyciarzy xD
  • Odpowiedz
@lecho182: ja p------e, kolejny pożyteczny idiota pisu

Twoim wrogiem klasowym nie są krrdyciarze chlopku roztropku, tylko ten s---------y rząd który r------ł gospodarkę

A ciebie i tak nie było stać na mieszkanie i tak
  • Odpowiedz
@lecho182: grając na dźwigni prawie mnie utopiły j----e :p

Kupowałem PKO po 20-21 i mBank po ~160, pekao tez w c--j nisko.

Gdyby nie spadło do minimów które widzimy dzisiaj (tzn historycznie) to bym dzisij był bogatatszy)
Uciekłem jak szczur na jakimś odbiciu realizując cześć straty co się okazał dobrym ruchem bo po odbiciu spadło jeszce niżej i bym miał problem z utrzymaniem marginu (dorzucane dziesiątki tysięcy, czesciowo już pożyczanych ale wiedziałem ze
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina:

To nie argument żeby iść do banku i poprosić o wydrukowanie k---a 500.000 złotych i wpompowanie tego w rynek nakręcając gigantyczna inflacje na rynku nieruchomości. J---c ich bo to oni zniszczyli życie normalnym Polakom. Nazywają ich po imieniu czyli drukarze a nie kredyciarze. Jak ich zmiotą stopy to c--j z nimi, jak sobie poradzą to ich wygrana. W żaden sposób jako społeczeństwo nie powinnismy ani dopłacać ani współczuć ze
  • Odpowiedz
"Kredyciarze" chcą kupić usługę, tak jak w innych krajach jak najtaniej.

@marekrz: No i płacą za tą usługę więc niech nie kwiczą, dostali wszystkie tabelki

"Kredyciarzom" nie zależy na drogim pieniądzu i na drogich
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina:

No i płacą za tą usługę więc niech nie kwiczą, dostali wszystkie tabelki

WIBOR nie jest ujęty w tabelki. A jest niezgodny z prawem unijnym. Ze względu na manipulacje LIBOREM, Unia Europejska wprowadziła Rozporządzenie BMR. WIBOR nie spełnia wymogów Rozporządzenia, ponieważ stawki referencyjne powinny być obliczane na podstawie transakcji między bankami, a nie deklaratywnych kwotowań przez banki.

Największe Banki w Polsce to
  • Odpowiedz
WIBOR nie jest ujęty w tabelki. A jest niezgodny z prawem unijnym. Ze względu na manipulacje LIBOREM, Unia Europejska wprowadziła Rozporządzenie BMR. WIBOR nie spełnia wymogów Rozporządzenia, ponieważ stawki referencyjne powinny być obliczane na podstawie transakcji między bankami, a nie deklaratywnych kwotowań przez banki.

@marekrz: Ja tam prawnikiem nie jestem, ale za podobne zapisy dzisiaj są anulowane kredyty frankowe i jeszcze banki muszą zwracać wpłacone kwoty xD Także jak to jest
  • Odpowiedz