Wpis z mikrobloga

Siema,
Mam apkę napisaną przy użyciu selenium, która wchodzi na stronkę intranetową na nasz korpo tool i coś tam robi.
Aplikacja korzystając z pycharma wszystko ładnie wykonuje, połączenie między aplikacją, a tym toolem jest utrzymane, wszystko gra.
Problem się pojawia, gdy kompiluję ten mój kod do exe (korzystam z pyinstallera, a konkretnie autopytoexe). Wówczas aplikacja się normalnie uruchamia, lecz gdy przychodzi moment wejścia na tę intranetową stronę, to w tym przypadku na twarz dostaję informację 'Your internet access is blocked'. O co chodzi?
Analogicznie, gdy zamiast wbić na tę wewnętrzną stronę, chcę wejść na jakąś dowolną typu 'pogoda.wp.pl' - wszystko działa bez zarzutu.
Aplikacja wydana już jakiś czas temu, pracowała należycie, a od niedawna taki error.
Można wysnuć teorię, że np. zarządca tego toola intranetowego zablokował dostęp po jakichś zewnętrznych .exe, ale imho to i pycharma by blokowało.
Ktoś ma jakieś porady, dlaczego tylko po kompilu do exe wyskakuje ten błąd i jak z tego wybrnąć?

Pozdrawiam serdecznie

#programista15k
#programowanie
#python
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w00nski: Czy odpala się przeglądarka systemowa czy własna? Może być tak że internet jest skonfigurowany np w konkrenym chromie na kompie i dziękuję. U mnie w robocie tak np jest (proxy, customowe CA etc)
  • Odpowiedz