Aktywne Wpisy
ak-47-kalasznikov +2047
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Przepisałem ostatni odcinek Sebcela.
Witajcie moi kochani
Witam serdecznie
W dzisiejszym materiale pomówimy o przepływie pieniężnym z angielskiego „cashflow”.
Także jesteś zainteresowany w takim razie zapraszam do dalszej części tego materiału. (uśmiech)
(muzyka intro)
I moi kochani drugi materiał z tej serii biznesowej, dzisiaj się skupimy, czym jest przepływ pieniężny i tak naprawdę jak to wszystko wygląda.
Przepływ pieniężny z ang. Cashflow TAK, po prostu oznacza przepływ pieniądza TAK to nie jest tak że trzymasz pieniądze w banku na lokacie, na koncie gdzie tak na prawdę na ten moment w czasach obecnej sytuacji reklamowanego wirusa. To tak naprawdę lokaty są nie wiem. Pół procent, jeden procent. I tutaj wam powiem, opowiem taką jedną historyjkę bardzo szybko. Udostępniałem materiały ?????????????? i on tam mówił bardzo skrótowo, że (pociągnięcie nosem) na dzień dzisiejszy, jeżeli masz pieniądze w banku to jest 0.25 procent.
Rozumiesz?
Może być 1 procent TAK? Ale co to jest na przestrzeni pięciu, dziesięciu lat? Ty na tym tracisz i to jest śmieszne. Odszukaj na mojej tablicy na Facebooku. (pociągnięcie nosem)
I teraz TAK. Zobacz. Jeżeli ty trzymasz pieniądze w, na koncie w banku, gdziekolwiek, nie inwestujesz to tracisz. Inflacja sięga. Wcześniej było sześćdziesiąt osiem procent, teraz już jest osiem procent inflacji. Pieniądze tracą na wartości. Więc warto się obudzić z tego letargu. Wiesz. Przetrzeć twarz, obudzić się i skorzystać z możliwości. Dlaczego? Dlatego że pieniądze mają być przez Ciebie pomnażane i masz mieć przepływ pieniądza. Wyobraź sobie sytuację. Typowy Kowalski. Nie obrażając nikogo. Zarabia trójkę. Zarabia trójkę tak naprawdę miesięcznie. No i co?
No i na koniec miesiąca nie ma pieniędzy. Żyje od dziesiątego do dziesiątego. Od pierwszego do pierwszego. Jakkolwiek byś to nazwał. I co mu to daje? No nic. Bo nie ma tego przepływu pieniężnego. Jest po prostu jeden dochód w danym miesiącu. W danym kwartale, w danym pół roku, w danym roku. Jakkolwiek byś to, tego nie liczył. To i tak, tak naprawdę wyjdzie tak że. Jest tylko. I sytuacja wygląda tak że. Raz w miesiącu. Nie więcej. A jak masz przepływ pieniądza y na przykład z nieruchomości, y coś nie wiem z giełdy, coś z biznesu TAK? Coś na przykład ymm z biznesu dwudziestego pierwszego wieku, czyli jeżeli chodzi o network-marketing. To masz kilka. Możesz to dywersyfikować. Ale kluczem jest tak naprawdę wiedza. Natomiast nie o tym.
Więc tak wygląda przepływ pieniądza i cashflow. Jeżeli nie masz przepływu pieniądza , to tak naprawdę dostajesz kwotę yxabcd i tak naprawdę musisz czekać do następnego miesiąca, czyli całe 30 tam 31 dni, no jeżeli jest luty to 28-29 dni.
Tak naprawdę na kolejną wypłatę. Rozumiesz?
Jeszcze jest kwestia ZUS-u, opodatkowania, ale zastanów się. Czy ty chcesz mieć raz w miesiącu wypłatę? Czy na przykład 4-5-6 razy w miesiącu. Bo to jest do zrobienia. Natomiast chciałem ci tu wyjaśnić czym jest ten przepływ pieniądza. Pieniądze przepływają. Ty wydajesz, ktoś inny zarabia. TAK? Pójdzie do żabki, zrobi zakupy, do biedronki to samo. TAK? Kupisz sobie coś, no to, nie wiem... Ubranie, marynarkę, kurtkę, koszulę cokolwiek. Ktoś też na tym zarabia. Jeżeli ty oferujesz swoje produkty to ty zarabiasz. Prowizję zarabiasz, jakąś tam część. Jeżeli wiesz jak grać w tradingu to również zarabiasz.
Ale ludzie są przyzwyczajeni do konsumpcji. Do wydawania. Czyli szkoła uczy jak być pracownikiem a nie jak być biznesmenem, przedsiębiorcą i inwestorem. Więc naucz się zarabiać. Zarabiać online. Bo tutaj pomału w moich materiałach również będzie fajna rzecz. Jeszcze tego wam nie zdradzę bo wiem kiedy z tym ruszam. Także zaobserwuj żeby być na bieżąco. Do usłyszenia i do zobaczenia w kolejnym materiale. Cześć. Cześć.
#sebcel #przegryw #coaching #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami
@Mezomorfix: Nie spodziewalem sie takich trudnych slow.
Btw dobrze widzę, że na dzisiaj nie ma żadnej premiery?
PO PROSTU piękna robota, przemyśl to sobie
Komentarz usunięty przez moderatora