Wpis z mikrobloga

Miałam sobie program. Program ten dodał coś do menu pod prawym klikiem. Program odinstalowałam. Jak się pozbyć wpisu tegoż, irytuje mnie on? Rejestr wyczyścić ze zbędnych wpisów czy to jeszcze gdzieś indziej siedzi?

No i przy okazji, muszę zainstalować ręcznie jakiś bootloader. GRUB 2 syknie?

#windows7 #bootloader #grub #komputer #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonim1133: Hm. Własnie nie tylko windowsa, niby rzadko odpalam tego ubuntu, tylko gdy muszę, ale jednak dostep do niego jest mi potrzebny. No i to dzięki niemu właśnie popsułam bootowanie... Teraz uruchamiam PC bootloaderem na CD, ale to jednak jest irytujące.
  • Odpowiedz
@Axoi: Haha :D Wymiatasz :D Jasne, że grub 2 robi robotę... choć jak tak czytam co ja tam mam to nie jestem pewien. Ale raczej grub2... :P

Jak już odpalisz ubuntu to potem grub-install /dev/twojDysk, o ile nie mieszam czegoś. Samo się robi i działa :) W razie co w googlach how to install grub.

Pytaj jak coś, może będę mógł pomóc jak zajdzie potrzeba :)
anonim1133 - @Axoi: Haha :D Wymiatasz :D Jasne, że grub 2 robi robotę... choć jak tak...

źródło: comment_Y1kg7sbwb9l0ouRGuTbTk7XoWITWNY7l.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@anonim1133: Dzięki, poradzę sobie. Chciałam się tylko upewnić czy GRUB2 czy coś innego... A teraz to przeczyszczę sobie rejestr w windzie może...
  • Odpowiedz