Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 878
Paczkomaty to jeden z najfajniejszych wynalazków naszych czasów. Wyobraźcie sobie jeszcze, że kiedyś trzeba było stać w kolejce na poczcie, żeby odebrać paczkę? xD w moich myślach jest to większy archaizm niż budki telefoniczne.
InPost na prezydenta.

#inpost #paczkomaty #czujedobrzeczlowiek
BarkaMleczna - Paczkomaty to jeden z najfajniejszych wynalazków naszych czasów. Wyobr...

źródło: comment_1643959341Bhu3TnR0qBQNDkn50aeT5O.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 188
@BarkaMleczna mi zaimponowali ostatnio jak zamówiłem sobie coś w piątek koło południa z myślą o poniedziałkowej dostawie, a tu paczka w sobotę rano była już do odbioru :o
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do dobrego, pamiętam jak kiedyś jak się zamawiało na allegro trzeba było płacić wszystko przelewem, który szedł kilka dni, potem paczka szła kolejnych kilka... teraz klik-klik i paczka przychodzi w 1-2 dni (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Paczkomaty doprowadziły mnie do absurdalnych zachowań:
Jestem na stacji przypomina mi się że miałem kupić olej, na półce 100zł zamawiam za 80zł z dostawą do paczkomatu stojącego pod drzwiami tej stacji ¯\_(ツ)_/¯
Ostatnio byłem w budowlanym po worek zaprawy teraz zamówię do paczkomatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 23
@BarkaMleczna: ludzie dalej stoją w kolejce do paczkomatu, to jakaś mentalność naszych rodaków. A jak z apka w łapie "bez kolejki" odbieram to dra japę że ich paczka. Jedno wielkie XD jeszcze trochę potrwa zanim ludzie się nauczą
  • Odpowiedz
  • 23
@BarkaMleczna: I zawsze przed tobą baba odbiera polecony i albo się coś nie zgadza, albo list się tak schował, że cała poczta jest zaangażowana w jego odnalezienie.
  • Odpowiedz
człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do dobrego

@cutecatboy: niestety tylko odrobinę wolniej do złego

Jak podatek cukrowy wszedł to polaczki pomarudzili przez miesiąc i spokój
  • Odpowiedz
@Kurot: mając smarta, od 80zł jest kurier za free do domu. Ostatnio przywiózł mi 40l wody destylowanej, bo nie chciało mi się do sklepu jechać. Nie mówiąc o 50kg nawozów, bo taniej niż w castoramie, czy 80kg ziemii ogrodniczej. Taniej, niż w sklepie, nie muszę czasu tracić, i dostawa do domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Ale jak zgubią paczkę to ci pokażą faka. Mi zgubili i nawet głupich 50 zł nie chcieli oddać za towar, który zaginął z powodu błędu paczkomatu.

A parę lat temu na chwilę zaginęła moja paczka warta 700zl (ten sam błąd - paczkomat nie zarejestrował nadania przesyłki), ale na szczęście się odnalazła tego samego dnia. Cudem ktoś nie zajeb$$ał podczas nadawania swojej.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Czekam na dzień, w którym przesyłki urzędowe będą wysyłane InPostem ( ͡° ͜ʖ ͡°) A nie, czekaj, to nigdy nie nadejdzie bo przecież dobro i inteligencja narodu (emeryci) nie ufają technologii i nie będą wpisywać swojego numeru na ekranie (dotykowym!!!) żeby jakieś głupie drzwiczki odsłoniły ich przesyłkę.
  • Odpowiedz
  • 0
@BarkaMleczna: fajnie macie z tymi oaczkomatami, moim marzeniem jak byłem teraz na urlopie w pl było odebrać coś z paczkomatu, bo nigdy tego jeszcze nie robiłem, ale brakło czasu ¯_/¯ za to może opowiem jak działają kurierzy (paczkomatow nie wynalezli jeszcze) na Korsyce...

Zamawiamy towar na cdiscount (taki niby allegropodobny serwis) jakoś w zeszłym tygodniu, wysyłka GLS w dniu następnym, przewidywana dostawa 02.02, fajnie.
A tu, dzień przed przewidziana dostawa dostaje maila, że paczka dostarczona. Wtf? Patrzę na stronie odebrana, podpisane moim nazwiskiem o 8:37, telefon do różowej, czy był kurier, oczywiście nie było, telefony po siadając, nikt paczki nie widzial. Dzwonię do regionalnej sortowni gls, połączyło mnie z Tulonem, ale babka znalazła paczka i mówi, że faktycznie dostarczona, tylko muszę kurierowi się pomyliło (i podpisal odbiór moim nazwiskiem)
Mówi, żeby czekać i jak cos to wypelnic formularz na stronie
  • Odpowiedz