Wpis z mikrobloga

Jakbyście mieli do wyboru kupić albo wolnowar, albo szybkowar, to co lepiej i dlaczego? Mam mega fazę na gotowanie i rozglądam się za sprzętem, który pomógłby mi zwłaszcza w robieniu mięsa i zup. Istnieją też multicookery, które łączą obie funkcje, ale z mojego doświadczenia, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

#gotujzwykopem #keto #pytanie
BarkaMleczna - Jakbyście mieli do wyboru kupić albo wolnowar, albo szybkowar, to co l...

źródło: comment_1643450203V6970iYxqmmmm0qagUGFcP.jpg

Pobierz
  • 25
@BarkaMleczna: ja miałam oba i szybkowar sprzedałam, nie mój styl gotowania. I duże ryzyko wybuchu xD Bo miałam ten "manualny". Ale znajomi ostatnio polecali multicooker, podobno działa dobrze w obu wersjach a jako szybkowar nie wybucha bo ma czujniki uwalniania ciśnienia
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BarkaMleczna: ja kupiłem wolnowar, kilkanaście razy go użyłem Ale raczej wolę dusić mięso na patelni. Jeśli masz pewność że będzie ci służył to kup, teraz wybrałbym szybkowar albo żadne z powyższych.
Jakbyście mieli do wyboru kupić albo wolnowar, albo szybkowar, to co lepiej i dlaczego?

@BarkaMleczna: mialem wolnowar, a teraz mam instant pot duo crisp. I najczesciej uzywam funkcji szybkowaru.
Dania sie robia szybko, tanio, bardzo smacznie.
Zapraszam na tag #nietylkomielonka jakos niedawno robilem eksperyment z bigosem. Te same skladniki, jeden w szybkowarze, a drugi wolnowarze.

Podstawowy instant pot bez funkcji air fryer mozna tanio kupic. Polecam.
@BarkaMleczna: Mam szybkowar i polecam, taki zwykły, manualny, kupiony bardzo dawno temu chyba w Aldi w Niemczech. Zupy, bigosy i te inne rzeczy, o których ktoś pisał, że w wolnowarze się robi, tutaj też możesz zrobić, wiadomo, zależy też co i z jakiego przepisu robisz.

@Limonene Nie odstraszaj ludzi, pisząc, że szybkowar wybucha. Po prostu nie umiesz go obsługiwać. Czasami wystarczy przeczytać instrukcję jak się nie ma wiedzy na temat działania
@lukratywny: ale ja nikogo nie odstraszam, pytanie było o doświadczenia to się podzieliłam ¯\_(ツ)_/¯ zresztą clue nie był wybuch tylko to, że to nie jest mój styl gotowania i jedzenie wychodziło średnie i polecenie multicookera