@ZnienawidziszMnie: no dobra, tyle że w mniejszych kebabach to mięso kręci się kilka dni i pewnie właściciele mają to raczej gdzieś, na noc normalnie zostaje na patyku, później odgrzać i dać klientowi ( ͡°ʖ̯͡°)
A teraz zadanie: zamawiając kebsa poproście o pokazanie etykiety z mięsa które Wam podają xD
@Iudex: Może to dziwne, ale jakoś zawsze mam opory przed tym :| W NeoBabie się chwalą, że niby sami sprowadzają z DE i dlatego samo mięso. No ale etykiety nie widziałem i "boję się" zapytać xD
@ZnienawidziszMnie: wołowe idzie sprzedawane jako baranina? Miałem jakiś czas styczność z tą branżą i wszyscy lecieli w kulki z tą baraniną.
@Vincenzo: Nie ma czystej baraniny u nas. Jeśli ktoś ma to na 90% jest to baran z indykiem. Jeśli chodzi o knajpy to już odeszli od tego i mówią wprost ze maja wołowinę.
Sam baran pewnie drogi a u nas na tyle mało popularny ze nie każdemu podejdzie smak
@BajerOp: Salceson – (wł.) rodzaj wyrobów podrobowych robionych z głowizny wieprzowej, wołowej lub cielęcej[1] z dodatkiem tłuszczu, podrobów, krwi, okrawków mięsa, skórek i przypraw.
@ZnienawidziszMnie: 12 lat temu pracowałem przy produkcji mięsa na kebaby. O ile dobrze pamiętam skład był podobny jak na zdjęciach + dodawano jeszcze glutaminian sodu i jakiś barwnik spożywczy
@Iudex: Może to dziwne, ale jakoś zawsze mam opory przed tym :| W NeoBabie się chwalą, że niby sami sprowadzają z DE i dlatego samo mięso. No ale etykiety nie widziałem i "boję się" zapytać xD
@Vincenzo: Nie ma czystej baraniny u nas. Jeśli ktoś ma to na 90% jest to baran z indykiem. Jeśli chodzi o knajpy to już odeszli od tego i mówią wprost ze maja wołowinę.
Sam baran pewnie drogi a u nas na tyle mało popularny ze nie każdemu podejdzie smak
@straznik_internetuf: co ty #!$%@?
@ethics: matka wie że ćpiesz?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@jutokintumi: XD Warszawa, Piła i kilka wioch na południu.