Wpis z mikrobloga

Chciałbym poruszyć pewną kwestię #nowylad i minusów, które otrzymaliśmy ja, @leenny44 oraz @loginznakialfanumeryczne (tylko mi tu nie płakać, że zawołałem). Widzę, że wykopków prawda w oczy kole, zastanawiam się czy szanowne grono minusujących jest upośledzone, czy może jednak bardziej ma jakąś chorobę dwubiegunową ¯\_(ツ)_/¯ Wyjaśnijmy sobie jedno, jeśli pracujecie na umowę o pracę (wyjaśnienie dla ameb umysłowych - poruszam tylko i wyłącznie temat UoP) to zarabiając do 11 tys. 141 zł brutto miesięcznie wasza wypłata nie będzie niższa. Jeśli dostaliście/dostaniecie niższą wypłatę to jest klika możliwości a) zrezygnowaliście z ulgi dla klasy średniej, b) nie złożyliście PIT-2, c) macie słabą księgową. Jeśli dostaliście mniejszą wypłatę to wstańcie od kąkutera i idźcie do księgowej czy tam HaeRów i wyjaśnijcie to, zacznijcie walczyć o swoje bo plącząc na wykopie nic nie osiągniecie. Oddzielną kwestią jest siła nabywcza pieniądza, ona jak wiadomo maleje, ale cyferki na koncie przy wypłacie nie powinny Wam się różnić. Mam nadzieję, że wyjaśniłem i czekam na zlot ameb umysłowych. Od razu uprzedzę komentarze - nie, nie jestem zwolennikiem partii rządzącej i nigdy nie byłem.

#polityka #place #korposwiat #pieniadze #ekonomia
MiszczJoda - Chciałbym poruszyć pewną kwestię #nowylad i minusów, które otrzymaliśmy ...

źródło: comment_1642491104J8dYhv7Iyfj3r3t56XrI7o.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
No i druga sprawa, ze ta ulga dla klasy średniej jest baaaardzo słaba, bo wystarczy RAZ przekroczyć ten próg o 1 zł (popracować w nadgodzinach czy dostać premię) i już zwracasz kwotę ZA CAŁY ROK - u mnie to jest strata na poziomie 6k netto —> jedna wypłata —> nowy ład to gowno

@babadookk: wniosek dobry, ale toku rozumowania jednak nie rozumiem xD

Przecież ta cała ulga jest w odniesieniu do
  • Odpowiedz
by oddawac panstwu wiecej, co jest chore.

@borjaki: by oddawac pieniadze na dawanie elektoratowi pis w 500+ i 13/14 emeryturach oraz sianiu propagandy w rzadowych mediach, sprecyzujmy to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
bo u mnie ulga w skali miesięcznej to 495 zł (czyli 6k rocznie)

@babadookk: niby jak? xD
To ulga tylko dla ludzi na UoP, i najwyższa jest dla wspomnianych już przeze mnie 9k (i jest to przeszło 3x mniej niż te 6k o których mówisz).

Ty tam przypadkiem nie mylisz pojęć i nie myślisz, że kasę za złożony Pit2 będziesz musieć oddać?
  • Odpowiedz