Aktywne Wpisy
SocialM_Center +172
Piękne to było wystąpienie. Nie zapomnę go nigdy. A czego sobie życzę? Jeszcze lepszego wystąpienia Pana Grzegorza Brauna. Dzień dobry wszystkim i szczęść Boże.
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
YoloBolo +80
Mirki, pracuję na etacie jako programista. Dość wygodna pozycja, nieźle płatna, więc chwilowo nie widzi mi się jej zmieniać. Niemniej, chciałbym spróbować się w jakimś nowym miejscu i trochę przy tym zarobić. Myślę o złapaniu drugiej pracy na 1/4 - 1/3 etatu w elastycznych godzinach(po pracy/ w weekendy). Nie mam jednak pojęcia, czy firmy w ogóle tak zatrudniają. Łapałem jakieś małe zlecenia po pracy, jednak było to bardzo nierównomiernie rozłożone. Chciałbym świadczyć takie usługi dla jednej firmy, długoterminowo.
Czy ktokolwiek z Was pracuje w takiej formie? A może zatrudnia takich programistów lub wie, gdzie podobnych ofert szukać? Większość stronek, które widziałem, ma dużą bazę ofert, ale tylko pełnoetatowych/ w typowych godzinach pracy.
Pozdrawiam cieplutko, smacznej kawusi.
Właśnie jest zbierana baza dowodowa o dyscyplinarke.
@kobrys13: pracujesz w obozie pracy? Nie wiem jak to wygląda w przypadku niewolników na UoP będących własnością pracodawcy, ale na B2B firma może cmoknąć cię w pompkę i to nie ich interes czy masz innych klientów, o ile nie naruszasz zakazu konkurencji.
Właśnie jest zbierana baza dowodowa o dyscyplinarke.
@kobrys13: I w czym im to przeszkadza? Kodeks pracy nie zabrania pracy na dwóch etatach w pełnym wymiarze godzin
Gość dwa etaty próbuje zmieścić w 10-12h pracy dziennie, ale nie jest high performerem i mu nie wychodzi.
Zwłaszcza ad-hoc calle totalnie
W jaki sposób ten gosciu wpadł?
@NieBendePrasowac: okazało się że ten gość robi w nowej firmie w teamie naszego starego pracownika, a ten stary kumpel był pewien że gość u nas już nie pracuje i na jakimś tam luźnym piwie się przyznał komuś od nas że mają kolejnego gościa co nie był w stanie z nami wytrzymać :)
Ps.
Zebrali mu statsy za połączenie zdalne jaki aktywne okno na jego
Gość powinien byc bardziej ostrożny po tym, jak w drugiej pracy spotkał sie w teamie ze starym kolegą z "poprzedniej" pracy. Ja chyba bym sie nie odważył.
Pomijając, ze leciał w kulki z czasem pracy, na UoP chyba mozna spokojnie mieć jeden caly etat i pół drugiego w innej firmie?
U mnie w robocie jest też obowiązek dostępności od 9 rano do min 16:30