Wpis z mikrobloga

@Nie_jestem_tak_madry_jak_Ty: promujesz elektryczne samochody = wspierasz cierpienie dzieci

Takie są fakty. Wydobycie litu i metali ziem rzadkich odbywa się właśnie w warunkach takich jak na zdjęciu

W sumie to kradnę i wrzucę pod odpowiedni tag xD
  • Odpowiedz
promujesz elektryczne samochody = wspierasz cierpienie dzieci

Takie są fakty. Wydobycie litu i metali ziem rzadkich odbywa się właśnie w warunkach takich jak na zdjęciu

W sumie to kradnę i wrzucę pod odpowiedni tag xD

@Atreyu: Jak tam twój telefon albo laptop na benzynę? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Jak tam twój telefon albo laptop na benzynę? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Kryspin013: w sumie bardzo często ładuje telefon w samochodzie, więc można powiedzieć że napędzam go benzyną z R6 Turbo przy spalaniu 17l/100km ( )
  • Odpowiedz
w sumie bardzo często ładuje telefon w samochodzie, więc można powiedzieć że napędzam go benzyną z R6 Turbo przy spalaniu 17l/100km ( )

@Atreyu: a telefon ma akumulator kwasowo-ołowiowy? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ja wiem ze to śmieszki, ale, żeby merytorycznie odpowiedzieć to powiedzcie ile baterii potrzebne jest do powiedzmy 6-10 laptopów, 20-30 telefonów i nie wiem 2-3 wkrętarek na baterie jakie człowiek zużyje w ciągu życia a ile do elektrycznego samochodu?

@jasha: Śmieszki śmieszkami bo komentujemy mem z fejkowym info. zwracam uwagę, że w obecnym świecie w łańcuchu przetwarzania nie jesteś w stanie uniknąć tego, że gdzieś będą wykorzystywani ludzie w nieludzkich
  • Odpowiedz
@Nie_jestem_tak_madry_jak_Ty: nie śmieszkujesz sobie, tylko odwalasz darmową robotę na rzecz koncernów paliwowych i firm motoryzacyjnych. Tak tępa propaganda, która pomija wykorzystanie tych samych pierwiastków w innych zastosowaniach, i łączy pracę dzieci tylko z samochodami EV, mogła tylko wyjść spod ręki wysoko opłacanych spin-doktorów z różnorakich korporacji.

No i oczywiście na pierwszym zdjęciu mamy trzech uśmiechniętych amerykanów, a nie, zgodnie z prawdą, hindusów i pakistanców którzy przyjechali do arabii saudyjskiej by
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@qwarqq: śmieszkuję i zluzuj pośladki. Btw jedno z moich aut to hybryda.
I śmieszkuję. Ty mi piszesz o biednych hindusach którzy pracują w niewoli, o pracy na rzecz koncernów. Super że się przejąłeś ale to dalej śmieszki.
Jak chcesz możemy pogadać o tym co jest smutne i niesprawiedliwe na świecie.
Uprawy avocado i nerkowca? Praca niewolnicza dzieci w wielkich koncernach ubraniowych? Może wyzysk w kopalniach diamentów? A może to jak
  • Odpowiedz