Wpis z mikrobloga

Dobra perfumiarze, wyskakujcie z najlepszych zapachów kolońskich jakie znacie lub posiadacie. Mówimy tu o zapachach z charakterystycznym "kolońskim" sznytem czyli cytrusy, cierpkość, świeżość ale w miarę możliwości bez smrodu starych ludzi. Coś czym pachnielibyście jedząc spaghetti we Włoszech latem.

Mój ostatni ulubieniec to 4711 blood orange & basil, tani i dobry, na mnie siedzi z 2h

#perfumy
uwielbiamnalesniki - Dobra perfumiarze, wyskakujcie z najlepszych zapachów kolońskich...

źródło: comment_1642264271w0SC6hZ7Nsw8QmxHoC3Io1.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@uwielbiamnalesniki: AdP Colonia Assoluta, nowoczesna wersja Colonii, troche jak Eau Sauvage Parfum tylko bardziej uniseksowe i mniej slodkie, jak to kolonskie wody, no i mimo roku wydania Dior Eau Sauvage EDT uwazam za aktualnie dobrze pachnacy, ale ta Assolute obczaj
  • Odpowiedz
@malani: hmmm, safran cologniese nie są klasycznie kolońskie ;). Znaczy się, to bardzo fajne i dobre perfumy, ale imo to neokolonski zapach. ja tam czuję bardzo dojrzałe owoce, jakieś liczi mango i lekko oleisty akord skory. Brakuje mi tu typowo kolońskich cytrusów/wetyweri. Sam się dziwię jak, ale to wszystko jakoś się spina i super wybrzmiewa na skorze.
  • Odpowiedz