Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Sercem_Wycinane: zobacz jaką ona ma biżuterię. Czy ma uczulenie na złoto. Chyba klasyczne złoto z diamentem będzie najlepsze. Jedne dupery lubią skromny pierścionek, inne chciałyby nietuzinkowy
  • Odpowiedz
@T3sla: Pierścionków chyba nie ma żadnych, kolczyków nie nosi. Tylko ma bransoletkę i naszyjnik ode mnie wiec raczej nic nie wypatrze z jej upodobań. Myśle że chciałaby jakiś minimalistyczny pierscionek bez żadnego dużego diamentu. Czarne złoto wydaje mi się dość ciekawe chociaż nie jestem co do tego pewny.
  • Odpowiedz
@Sercem_Wycinane: zależy, czy nosi jakąś biżuterię na codzień. Ja bym się źle czuła nosząc srebrny łańcuszek, srebrne kolczyli ze złotym pierścionkiem, dlatego pierścionek mam z białego złota.
Pierścionek generalnie ładny, ale czy na zaręczynowy to czy ja wiem...
  • Odpowiedz
  • 15
@Sercem_Wycinane: to czarne złoto może być zbyt ekstrawaganckie. Zwykły pierścionek, z małym diamentem zrobiłby robotę. Rada ode mnie: nie kupuj w żadnych Pandorach albo Krukach. Idź do lokalnego jubilera. Będziesz miał wyrób rzemieślniczy i tańszy od tego z sieciówek. Dowiedz się dokładnie, jaki ma rozmiar.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sercem_Wycinane: Postaw na prostotę. I minimalizm. Skoro takie lubi.
Nie każda dziewczyna lubi czarne złoto - wcześniej musiałbyś znać jej upodobania co do pierścionków. Chyba, że delikatnie ją jakoś wypytasz o preferencje tak aby się niczego nie domyśliła ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Sercem_Wycinane: Mi się bardzo podoba, nigdy nie widziałam takiego pierścionka z czarnego złota! Ale faktycznie to zależy od różowej, jeśli lubi takie „niecodzienne” fizdrygałki to będzie zadowolona :) ale faktycznie warto delikatnie podpytać jakie pierścionki jej się podobają. Polecam może przez jakąś jej koleżankę zebrać dane i wtedy poszukiwać czegoś.
  • Odpowiedz
@Sercem_Wycinane: Mnie się podoba, ale ja ogólnie wielbię kolor czarny i noszę czarne ciuchy, czarne kolczyki, bransoletki i inne ozdoby. Z metali szlachetnych to tylko srebro, zatem żółte złoto by u mnie nie przeszło, jak już to tylko białe.

Zasada z zaręczynowym jest taka, że dopasowujesz pod to, co nosi różowa. Skoro mało nosi i tylko od Ciebie, to możesz ją lekko wybadać (ją lub zaangażować jej przyjaciółkę), bo może
  • Odpowiedz
  • 2
@Sercem_Wycinane: z własnego doświadczenia powiem Ci tak:
-nie przejmuj sie jak kupisz zły rozmiar
-diament to stereotyp, może twoja różowa lubi inny kamień, zapytaj kiedyś "przy okazji" i bez przypału co myśli o kamieniach
-jakie złoto? Pal głupa, że chcesz kupić na urodziny, czy święta więc pytanie, czy co wcześniej kupiłeś było spoko, czy jednak może inny stop, cieńsze, czy grubsze
  • Odpowiedz
  • 2
@Sercem_Wycinane: trochę powtórzę to co pisali inni - ja bym poszedł w zwykle złoto (najlepiej próba 585 - niższa może się odbarwiac, wyższa podobno może się kruszyć). Natomiast diament to przepłacanie za coś mało wartościowego, słaby pomysł na nowej drodze życia. Cyrkonia to podróbka diamentu - więc też niespecjalnie. Zobacz jakie 'znaczenie' przypisuje się innym kamieniom, ja np. poszedlem w rubin i bardzo się spodobał :) w sumie to bardzo
  • Odpowiedz
@Sercem_Wycinane: Jeśli wybierzesz pierścionek zaręczynowy z diamentami to zwróć uwagę na czystość kamieni, nie bierz kamieni z oznaczeniem czystości P, P1, P2 bo mają widoczne duże inkluzje, dobrze żeby było to SI albo wyższe. Jeśli chodzi o barwę diamentów to diamenty z oznaczeniem H są białe (oznaczenie I-J to lekko stonowana biel), przy oznaczeniu powyżej K widać odcień żółty, więc najlepiej diamenty barwy H i lepszej. Jakbyś chciał większy kamień,
  • Odpowiedz