Wpis z mikrobloga

@dzionek: Nie obieraj, pokrój nawet z ogryzkiem w kostkę trójkąty a nawet w kółka jak chcesz. #!$%@? masło na patelnie wrzuć te jabłka posyp cynamonem dodaj opcjonalnie łyżkę miodu smaż mieszaj z 8 minut i wła la. Można Jeść z ryżem z kaszami lub owsianką.
  • Odpowiedz
@dzionek obierz (możesz również bez obierania, ale obrane są dużo lepsze), pokrój w kostkę, posyp cynamonem, wrzuć do garnka, podlej wodą, gotuj aż będą miękkie i ugnieć. zajebiste np. z owsianką, bardzo słodkie bez dodatkowego cukru.
  • Odpowiedz
@dzionek: Możesz po prostu pokroić nieobrane i wrzucić na chwilę do garnka na małym gazie, odrobina wody, można też dać łyżeczkę cukru, aby skarmelizować i do tego cynamon, zamieszać, koniec. Kilka minut roboty. I możesz je przygotować na twardo lub dłużej podgotować i rozwalić na papkę jak kolega wyżej pisze.

Na surowo posypane jabłka też okej. Ja bardzo lubię jabłka i cynamon dodawać do serka wiejskiego + miodek.
  • Odpowiedz