Aktywne Wpisy
#przegryw #wygryw #dalejprobuje
14lvl:
Gimnazjum: nieudane stoczenie się ze średniej >5.0 na 3.5; pierwsze interakcje z ludźmi zawalone; bycie popychaną i wyśmiewaną; zmiana klasy
15/16lvl:
Gimnazjum: z deszczu pod rynnę; trzeba zaliczać kilak różnic programowych między klasami (rozdziały z matmy, których w poprzedniej klasie nie przerobiliśmy, podobnie z lekturami); matematyczka-wychowawczyni głupia, każdy oprócz mnie poszedł przez nią do klasy humanistycznej w liceum; rodzice nie wierzą w problemy z nauczycielami (i trochę ludźmi)
14lvl:
Gimnazjum: nieudane stoczenie się ze średniej >5.0 na 3.5; pierwsze interakcje z ludźmi zawalone; bycie popychaną i wyśmiewaną; zmiana klasy
15/16lvl:
Gimnazjum: z deszczu pod rynnę; trzeba zaliczać kilak różnic programowych między klasami (rozdziały z matmy, których w poprzedniej klasie nie przerobiliśmy, podobnie z lekturami); matematyczka-wychowawczyni głupia, każdy oprócz mnie poszedł przez nią do klasy humanistycznej w liceum; rodzice nie wierzą w problemy z nauczycielami (i trochę ludźmi)
Pucuss +46
Możecie lubić Ukraińców czy nie ,ale taka jest prawda ,że gdyby nie Ukraina to spotkalibyśmy się jeszcze w tym roku o ile nie już w 2022 wspólnie w okopach więc skonczcie #!$%@? o Wołyniach bo zawdzieczacie im to ze mozecie teraz żyć swoim życiem bez strachu ze granat #!$%@? wam noge i bedziecie konać w agonii.
#ukraina #wojna #rosja
#ukraina #wojna #rosja
#bekazprawakow #heheszki #neuropa #humorobrazkowy #patologiazewsi
@PlesniakPospolity: Raczej parodią narracji bezmózgów.
Tak, napisałem
Nie wiem tez, jak z tego można było wyciągnąć moją opinie na ten temat
Czy patrzenie tylko na czynniki ekonomiczne było najlepsze? No oczywiście, że tak ale wymagałoby to, żeby wszyscy tak patrzyli, a dobrze wiemy, że mamy cos takiego jak zagrożenie stereotypem,
@Rejetn:
At the other end of the spectrum, Asian borrowers tend to get the lowest interest rates
https://academic.oup.com/rfs/article/34/2/763/5827007
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_credit_scoring_systems_in_the_United_States
@Rejetn:
At the other end of the spectrum, Asian borrowers tend to get the lowest interest rates
https://academic.oup.com/rfs/article/34/2/763/5827007
bo wyslalismy w tej samej sekundzie by Ci nie umknęło :-) Jak pisałem- Azjaci mają lepiej niż biali- uwazasz ze biali są dyskryminowani?
W Twoim źródle chyba ani słowa o Azjatach tylko biali i czarni...
Tak jest! I przy okazji white lives matter, yellow lifes matter, brown lives matter, green lives matter. All lives matter!
Bo tylko zaślepiona konserwa może w jakikolwiek sposób łączyć osiągnięcia cywilizacyjne i inteligencję z kolorem skóry i przy okazji równać brak nienawiści do czarnoskórych z poparciem dla burd i zamieszek dalece wykraczających poza postulaty równouprawnienia.
Skoro nie lubisz murzynów, bo to nie są nadludzcy biali,
@fantazm: Nawiasem mówiąc: z tymi burdami to też, zdaje się, mit - tzn. większość protestów BLM jest ponoć pokojowa.
@fantazm: No właśnie - sam się na tym złapałem, wykop mi wsadza w ryj informacje o burdach i rozróbach, ale tak naprawdę to ch*ja wiem. Miałem przebłyski od czasu do czasu, gdy przypadkowi internetowi twórcy casualowo stwierdzali, że popierają BLM i nikt nie oczekiwał od nich spowiedzi.
Wiesz, ja się tak śmieję teraz bo dojrzałem i się zestarzałem, po części zgorzkniałem,
Mogę być dumny z nich, bo brałem udział w ich wychowaniu, być może wpływ decydujący jako rodzic. Moje dziekonie są dla mnie totalnie obcą osobą sprzed stuleci, którą łączy ze mną tylko zgrubna ciągłość rozwoju kultury na danym obszarze.
@Zbr0jmiszcz:
Duma to próżne uczucie z którego nie wynika nic poza arogancją i butą. Polska szlachta była dumna, a jak skończyła?
Każdy może być dumny z bycia Polakiem, ja po
Człowiek ma w sobie dwie natury, indywidualną i kolektywną, które w różnych proporcjach się ujawniają, nie wątpię że wielu ludzi wskazujac na Chopina mówi "#!$%@? NASZ JEST", ale nie ma żadnych obiektywnych przesłanek by być dumnym z jego osiągnięć na poziomie indywidualnym. Można je doceniać, można je rozpowszechniać, można się utożsamiać z narodem polskim, a jak nie z
Clou tutaj tkwi właśnie w MOICH osiągnięciach. Analogia do dumy stricte narodowej to raczej jakby mój sąsiad był dumny z moich osiągnięć, bo jest moim sąsiadem i mieszkamy przy