Wpis z mikrobloga

Pojechałabym do Czech. Chciałabym aby to był mój cel w wakacje, może jakiś festiwal. Chce wyjechać sama. Tak o żeby sobie pomyśleć. #czechy

#codziennyprzytulas ()()()

Przesyłam ostatkiem sił promyk ciepłej energii
()() pogoda nie sprzyja, yhh :/
Tygrysia_Lilia - Pojechałabym do Czech. Chciałabym aby to był mój cel w wakacje, może...

źródło: comment_16420550343gB5EmdgQHlJYIzy7KPOQS.jpg

Pobierz
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tygrysia_Lilia polecam latem jak jest ciepło. Jaranie kupisz u murzynow pod zegarem na starówce.

Dokładnie tutaj dokładnie u tych. Pytasz o mj, biorą cie w brame obok albo biorą kasę z góry podchodzi drugi z towarem, czasem Wola żebyś pokazała dowód osobisty żeby się upewnić że jesteś cudzoziemcem, wystarczy wysunąć czubek z portfela żeby pokazać orzełka. Nigdy nie dawaj do ręki!!! Ale to oczywiste :) nie kupuj drożej jak 400koron.

Udanej
Nester86 - @Tygrysia_Lilia polecam latem jak jest ciepło. Jaranie kupisz u murzynow p...

źródło: comment_16420775853OAbCFQUUs98VJM0V4xoYN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@krisstof2 tam nie byłem niestety. Ale ogólnie bardzo lubię Czechy. Przykład kraju jak to kraj jest dla obywatela a nie na odwrót. Głupi przykład jak kiedyś w Prostejov przeszedłem przez ulicę bez pasów do bagiety zapytać o drogę. Bagieta wytłumaczył, uśmiechnął się, podziekowalem i poszedłem. W Polskich chlewie to na dzien dobry mandat i podejście "a weź pan s--------j, co pan w ogóle chcesz"
  • Odpowiedz
@Tygrysia_Lilia: gdybys wybierala sie w okolicach wrzesnia to wtedy polecal bym morawy, znojmo, mikulov (miasteczka do zobaczenia w 1 dzien) i mozna sie napic chyba tylko wtedy dostepnego burcaku. Jest tez tam jakos wtedy swieto wina ale okrutnie drogie i hotele rezerwowane z rocznym wyprzedzeniem (przynajmniej przed covid).
  • Odpowiedz