Aktywne Wpisy

mam_spanko +488
Zrobimy z komentarzy historie wyszukiwania Robercika. Ja zacznę:
"Co to znaczy kukold?"
Zabawa od @krecikkrol z X
#lewandowski #lewandowska #batacha #afera #p0lka #glupiemirkozabaey
"Co to znaczy kukold?"
Zabawa od @krecikkrol z X
#lewandowski #lewandowska #batacha #afera #p0lka #glupiemirkozabaey

źródło: z27768682AMP,Robert-Lewandowski-zapowiedzial-gre-swojej-spolki-
Pobierz
stormi +5
nawet nie zlicze ile razy przez ostatnie 4 dni uslyszalam pytanie „ALE DLACZEGO TY NIE MASZ CHLOPAKA???” i to od osob ktore widzialam pierwszy raz w zyciu…. i nie moglam im odpowiedziec, ze to dlatego ze jestem pi*rdolnieta i dla mnie kazdy chlop ma jakies zjbbbbne cechy ktorych nie da sie przeskoczyc
No to już jest jakiś dramat...
Znajomy zabrał się za remont mieszkania. Żona go pogania, więc jak się akurat widzieliśmy to stwierdził że musi szybko ze 3 telefony wykonać. Ja mu że spoko, i dzowni... do firm remontowych ;)
Pierwszy telefon (daje z głowy):
- dzień dobry, czy Pan X? Czy zajmuje się Pan remontami?
- ...no
(Żadnego 'dzień dobry', ani pocałuj mnie w doope)
- ...bo ja właśnie remontuje i mam do położenia panele, płytki w kuchni i malowanie całości...
(I tu daje szczegóły, itp). Skończył gadać i cisza, więc pyta: halo
- ...no
- Czy byłbym Pan zainteresowany zleceniem?
- (cisza) ...no
- To jak? Przyjedzie Pan zobaczyć? Ustalimy szczegóły, Pan przestawi wycene...?
- ...no
- To może jutro... godzina 14:00, albo 15:00?
- ...no
- To 14:00 czy 15:00?
- ...no
No tu się zacząłem śmiać po cichu...
- To jest (tu podaje adres), czyli jesteśmy umówieni na 14/15 jutro, zgadza się?
- ...no
- W takim razie do zobaczenia, pozdrawiam.
- ...no
Po rozmowie ten gość wysłał sms, że nie może jutro i by dzownić za... 4 dni, treść: "jutro nie dzwoń za 4 dni" :D By nie było - gość polak (polskie imie nazwisko).
Drugi telefon:
Początek podobnie, też zdawkowe odpowiedzi, aż gościu wypala:
- ile?
- Ile ...paneli? No nie wiem... nie liczyłem tak szczegółowo...
- to pan wiesz co chcesz czy nie! do cholery.
(tu mu podpowiedziałem że chodzi o metry, on wcześniej powiedział mu ile, ale gość chyba nie chciał kumać)
- No tak jak mówiłem ze 44-45 metrów, tak mi wycho...
- no to 44 czy 45 metrów! No to wiesz czy wymyślasz!?
- Tak precyzyjnie nie liczyłem, może jakby Pan przyjechał porozmawiać to...
- 150zł
- słucham?
- no sto pidziesiąt za dyskusje z Panem na miejscu. nie bede na drugi koniec miasta jeździł by panu zmierzyć metraż za darmo...
- no, ale... ja przecież nie wspominałem jeszcze adresu...
- pan na pewno z miasta, a ja mieszkam za miastem
- yhkm... to ja... dobrze, zobaczę kiedy mam wolny termin i się umówimy
- to po co dzwonisz?
i tu się nagle gość rozłączył :D
Trzeci telefon równie niedorzeczny, ale tu już dobrze nie słyszałem. Kolega powiedział co miał powiedzieć, ale za nim zapytał czy zainteresowany itp, ten jebnął:
- panele 3K, płytki 6K, malowanie 8K bez wyprawek, ...netto. Razem 18K.
(zwracam uwagę, że to się nie sumuje:D)
Ja pier.....! Nie dziwie się że ludzie sami remontują mieszkania. I nie chodzi o koszty, być może każdy z nich, to zajebisty profesjonalista, ale dogadać się z tymi ludźmi jest co najmniej wyjątkowo trudne.
A i na koniec rodzynek - jak mu przywieźli lodówkę (z wniesieniem, ustawieniem, poziomowaniem gratis) to nie chcieli opuścić mieszkania jak ten im nie zapłaci 100zł za wniesienie ;) Ostatecznie odpuścili, ale przez moment było nerwowo.
Ja pier.... No jest dramat, bez dwóch zdań.
#remontujzwykopem #budownictwo #remont #mieszkanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61db79917cb451000c170644
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Koniec końców ściągnąłem firmę z miasta 30km dalej, całe szczęście tutaj obyło się
@JuneJohn: Same here - do tej pory to nawet przy telefonie, że auto jest gotowe do odbioru nie potrafili mi powiedzieć, ile jest do zapłaty.
A teraz? Jednak da się mniej więcej powiedzieć, ile będzie kosztowała naprawa, da się zadzwonić i zapytać, czy robimy coś ekstra, a nie wymieniać bez pytania, da się wszystko
Aby dobrze robić budowlankę/ wykończeniówkę trzeba być ogarniętym człowiekiem, przerobić minimum 5 lat w branży, znać dobrze podstawy matmy i przede wszystkim umieć dogadać się z klientem. To jest szereg
Gość miał jeden warunek. Codziennie zaliczka 100 PLN
Miałem akcje, ze musiałem tłumaczyć monterowi jak poskładać rury komina żeby zrobić mijankę bo nie ogarniał. Za taka usługę płaciłem ponad 5k.
@AnonimoweMirkoWyznania: I tutaj leży sedno problemu. Do prowadzenia biznesu trzeba mieć kompletnie oddzielny zestaw umiejętności, a bardzo rzadko dobry specjalista w swojej dziedzinie jest też dobrym handlowcem/marketingowcem/zarządzającym.
A to zrobiłem sam trzyma się kupy zdecydowanie lepiej
Przecież to jest wymuszenie i zgłasza się na policję takie coś