Wpis z mikrobloga

Ma ktoś jakiś fajny trening na siłowni pod boks? Zacząłem niedawno ćwiczyć żeby zbudować trochę masy mięśniowej bo chudy jestem i chce zacząć boks jakoś w październiku i wolałbym dodawać sobie jakieś ćwiczenia żeby mi łatwiej było zacząć, na pewno skakanka, bieżnia, rower ale nie wiem co jeszcze
#silownia #mirkokoksy #boks #sztukiwalki
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elperson: wiem, ze duzo czasu ale po co mam n---------c ciezary i byc caly pospinany tak jak @dobrypolaczek: napisal jak moge juz powoli wprowadzac jakies cwiczenia ktore mi pomoga, nie mowie o tym zeby caly dzien na to poswiecic ale zeby sobie zrobic z 1-2 cwiczenia po treningu silowym
  • Odpowiedz
@selflessness: chyba dynamike dostawia na p---e, jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos przychodzacy z silowni na sale boksu czy bjj byl jakkolwiek dynamiczny. kazdy zastany z ograniczonymi ruchami bo wbil sobie schematy ruchow push-pull
  • Odpowiedz
@dobrypolaczek: no, bo nie zna techniki, nie jest nauczony wzorca ruchowego. Ale to nie znaczy, że trening siłowy sam w sobie wpływa negatywnie na dynamikę, wpływa pozytywnie bo pozwala na angażowanie większej ilości jednostek motorycznych. Potem polscy zawodnicy co się nasłuchają trenejrów od boksu, że siłownia zła jadą za granicę i w tej samej wadze wyglądają jak młodszy brat, są przepychani w ringu i dostają w p---e.
  • Odpowiedz
@selflessness: watpie zeby mirek chcial aspirowac do bycia profesjonalnym piesciarzem, jesli masz dobry plan trening to polepszy dynamike ale mirek nie ma o tym pojecia i robiac wyciskanie plaskie czy rozpietki raczej dynamiki nie polepszy a jedynie co to zapamieta zle wzorce ruchowe i potem bedzie musial walczyc z tym na sali, zeby robic inaczej niz zapamietal. imo lepiej dorzucac trening silowy do sportow ktore trenujesz jak juz wiesz ktore
  • Odpowiedz
@elperson: po prostu jestem bardzo chudy i jako pierwsze postawilem sobie a cel nabranie masy miesniowej i zrobienie jako takiej sylwetki ale zeby nie nie zastac na tej silowni chce wprowadzic sobie jakis sport, teraz wiem, ze sobie za nic nie poradze na treningu a wakacje nie bede mial jak zaczac trenowac wiec dalem sobie bezpiecznie pazdziernik gdzie juz raczej bede mial czas zeby w pelni sie temu poswiecic
  • Odpowiedz
@Arekt: ale jak trenujesz boks + siłownia to też nabierzesz masy przy dobrej diecie. Wiadomo że najszybciej trenując tylko siłkę, ale dieta jest kluczem. Możesz też przeplatać np boks + 2x siłka, potem 2x boks + siłka. Najważniejsze to trenować i dobrze jeść, masa przyjdzie.
  • Odpowiedz
@Arekt: bieganie, skakanka, pompka wyskok, martwy ciąg, przysiady, wyciskanie nad głowę, podciągane, pompki. Brzuch jest bardzo ważny, ale jak dobrze robisz większość ćwiczeń to sam się wzmocni. No i wszelkiego rodzaju planki
  • Odpowiedz