Wpis z mikrobloga

Ostatnio do nas do zespołu dołączył stażysta na pełny etat i po miesiącu się okazało, że do niczego się nie nadaje ale trzeba go potrzymać do końca umowy i chłop siedzi w domu na zdalnym, nic nie robi i dostaje 4.4k netto miesięcznie XD #pracbaza #korposwiat #neet
  • 74
  • Odpowiedz
@mprzemo: no i co w tym dziwnego? Po pierwsze to zagraniczna korporacja, po drugie taki stażysta po 7-8 miesiącach i tak ma już sporo wiedzy i pracuje już wlaściwie jak pełnoprawny pracownik i te 4.4k na swój zakres obowiązków to nie jest sporo.
  • Odpowiedz
wyszło, że świetnie potrafi się sprzedać i ogólnie fajny z niego gawędziarz

no to nie musi siedzieć nad excelem, wyslijście kolesia w teren, do działu sprzedaży, do marketingu, do mediów społecznościowych, do PR itd..
  • Odpowiedz
@general_bomba: Tak! Widzę, że kolega z doświadczeniem w branży. Podobnie właśnie bym opisał tą cała sytuację. Ktoś kto nigdy nikogo nie szkolił i po 3 tygodniach facet zadaje podstawowe pytanie, które może doprowadzić do frustracji i furii, nigdy nie zrozumie jak to jest, i że takie cyrki się dzieją w korporacjach.
  • Odpowiedz
@dexterpol: no to ma dobrą taktykę, ja jak szukam pracy to jak dojdzie do rozmowy to w nawet 90% przypadkow oferują okres probny, tylko ja tak ich potrafię zagadać ze glowa mala, ostatnio jakos tak zrobilem ze to ja gadalem o awansie rekrutera ktory probowal mnie rekrutowac, gratulowalem mu, pytałem jakie filmy oglada, jakie języki zna, dal mi do siebie jakis prywatny kontakt XDD potem do mnie dotarlo co #!$%@?łem
  • Odpowiedz