Wpis z mikrobloga

Mirasy moja mama zaszczepiła się we wtorek trzecią dawką (w sumie druga bo pierwsza to był Johnson) i marudzi mi że ciągle jej się ten certyfikat covid nie przedłużył na koncie Mobywatel... Dzwoniłem na infolinię ale nic tam się nie dowiedziałem, tylko odbiłem się od bota. Skąd zaczerpnąć info albo ktoś z was może ma jakieś info kiedy oni to aktualizują? #koronawirus #szczepienia #mobywatel
  • 12
@LZBNZ ten sam mialem problem, musialem w aplikacji mobywatel wlaczyc ten certyfikat covid i wybrać opcję ODŚWIEŻ - wtedy widzialem ze ta aplikacja łączy sie z serwerem i pobiera nowe dane. Po tym jak to odswiezylem mialem juz przedluzony certyfikat w mobywatel
@LZBNZ teraz raz jeszcze patrze. trzeba wlaczyc ten certyfikat covid i na samym dole odrazu widać przycisk ODŚWIEŻ , jest tam też obok przycisk z flaga angielska ktory jak sie nacianie to zmienia napisy na angielskie
@LZBNZ Jeśli tak - dla zdrowia, to po co sprawdzać termin ważności dawki? Przecież o ochronie świadczy poziom przeciwciał a nie jakaś randomowa data na koncie IKP czy mObywatel.
@gridstream "czy mama nie przyjmowała szczepionki dla ochrony zdrowotnej?"

Tak. Nie przyjmowała dla ochrony zdrowotnej. Chodzi tylko o #!$%@? certyfikat bo mieszka za granicą i chce się wydostać z kraju cebuli po świętach z rodziną.
@LZBNZ Moj tata teraz wrocil z dawki przypominajacej (phizer) , pierwsza dawkę mial J&J i powiedzieli mu ze nowy certyfikat doatanie za 2 tygodnie. Moja mama tez byla dzis na dawce przypominajacej i dostala odrazu nowy certyfikat, ale w jej przypadku dwie pierwsze dawki to phizer i teraz trzecia tez phizer . ja tydzien temu dawka przypominajaca moderna i nowy certyfikat za dwa dni mialem.