@haabero mojej żonie się podobał nowy renault arkana, z wyglądu była zachwycona. Natomiast jeśli chodzi o sam środek, ilość miejsca, układ jezdny i dostępność silników zrezygnowaliśmy z zakupu.
@haabero na chwilę obecną przesunęliśmy decyzję w czasie do luty / marzec -bo powoli kończy mi się leasing Grand Scenica, a mam na oku talismana w kombi (dla mnie), a jakbyśmy wzięli jeszcze jedno renault do kompletu (najprawdopodobniej będzie to kadjar dla żony) to może da się fajna kwotę utargować.
@haabero wiekszy rabat ewentualnie dostaniemy gdy weźniemy talismana + kadjara. Sam tym nie jeździłem, żona jedynie i "jej się bardziej podoba" ( ͡º͜ʖ͡º)
@haabero: kadjar i talisman są już na wylocie także pewnie oferty będą niezłe. Co do Arkany to mnie ciekawi poziom hałasu przy prędkościach autostradowych. Captur 2 od 100km/h jest ponoć już średnio wyciszony a tu mamy tą samą płytę podłogową i nie tylko. Miałem się przejechać ale czasu nie mam i tak odkładam. Testowałem tylko megane 4 i było fajnie cicho przy 130/130km/h.
Ja dzisiaj byłem się przejechać Arkaną i chyba w miarę ok. Tańsze Duster i Captur były dla mnie stanowczo za małe. Szukam jakiegoś SUVa w automacie, koniecznie z tempomatem adaptacyjnym i czujnikami martwych stref, najlepiej (ale niekoniecznie) około 100k. Wstępnie zdecydowałem się na Suzuki Vitarę, ale nie wiem czy jednak nie dopłacić te 30k do Arkany.
@radekrad: Póki co żadnych ale mocnym faworytem jest Captur bo ma system kamer 360 i kamerę na prawy błotnik. Arkany nie testowałem ale jakoś mi się ona nie podoba zbytnio tak po prostu … ale ja nie lubię takich dziwactw jeśli chodzi o karoserie ( ͡°͜ʖ͡°). Wybiorę się na jazdę próbną to sprawdzę ostatecznie jakość wyciszenia captura i wtedy coś zdecyduje. Osobiście bym wolał
@Singularity00: Capturem jezdzilem, ale się w nim bardzo klaustrofobicznie czułem (mam 195 cm wzrostu). Arkana I Kadjar są wyraźnie większe, z punktu widzenia kierowcy. Zapisałem się na 24h jazdę, więc zobaczę na bardziej codziennej jeździe i w trasie, jak się sprawdza.
@jejfan1: no, spotkałem się z takim zdaniem, ale jednak jest ona znacznie większa.
@jejfan1: dzięki, jeszcze zerknę. A wysoka osoba będzie się w takim dobrze
@radekrad: wszystko jeszcze zależy od potrzeb / oczekiwań… osobiście jeżdżę głównie sam plus czasem pasażer więc nie potrzebuje ogromnego auta żeby wozić powietrze i potem szukać parkingu wolnego ( ͡°͜ʖ͡°)
Pamiętam, jakoś po premierze siedziałem w nowym captur i clio i w obu było to wrażenie otoczenia plastikiem - w clio nawet miałem wrażenie że jest ciaśniej niż w 4 szczególnie między fotelem a
Natomiast jeśli chodzi o sam środek, ilość miejsca, układ jezdny i dostępność silników zrezygnowaliśmy z zakupu.
Sam tym nie jeździłem, żona jedynie i "jej się bardziej podoba" ( ͡º ͜ʖ͡º)
Co do Arkany to mnie ciekawi poziom hałasu przy prędkościach autostradowych. Captur 2 od 100km/h jest ponoć już średnio wyciszony a tu mamy tą samą płytę podłogową i nie tylko. Miałem się przejechać ale czasu nie mam i tak odkładam. Testowałem tylko megane 4 i było fajnie cicho przy 130/130km/h.
Ja dzisiaj byłem się przejechać Arkaną i chyba w miarę ok. Tańsze Duster i Captur były dla mnie stanowczo za małe. Szukam jakiegoś SUVa w automacie, koniecznie z tempomatem adaptacyjnym i czujnikami martwych stref, najlepiej (ale niekoniecznie) około 100k. Wstępnie zdecydowałem się na Suzuki Vitarę, ale nie wiem czy jednak nie dopłacić te 30k do Arkany.
Arkany nie testowałem ale jakoś mi się ona nie podoba zbytnio tak po prostu … ale ja nie lubię takich dziwactw jeśli chodzi o karoserie ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Wybiorę się na jazdę próbną to sprawdzę ostatecznie jakość wyciszenia captura i wtedy coś zdecyduje.
Osobiście bym wolał
@jejfan1: no, spotkałem się z takim zdaniem, ale jednak jest ona znacznie większa.
@jejfan1: dzięki, jeszcze zerknę. A wysoka osoba będzie się w takim dobrze
Pamiętam, jakoś po premierze siedziałem w nowym captur i clio i w obu było to wrażenie otoczenia plastikiem - w clio nawet miałem wrażenie że jest ciaśniej niż w 4 szczególnie między fotelem a