Wpis z mikrobloga

@haabero mojej żonie się podobał nowy renault arkana, z wyglądu była zachwycona.
Natomiast jeśli chodzi o sam środek, ilość miejsca, układ jezdny i dostępność silników zrezygnowaliśmy z zakupu.
  • Odpowiedz
@haabero na chwilę obecną przesunęliśmy decyzję w czasie do luty / marzec -bo powoli kończy mi się leasing Grand Scenica, a mam na oku talismana w kombi (dla mnie), a jakbyśmy wzięli jeszcze jedno renault do kompletu (najprawdopodobniej będzie to kadjar dla żony) to może da się fajna kwotę utargować.
  • Odpowiedz
@haabero wiekszy rabat ewentualnie dostaniemy gdy weźniemy talismana + kadjara.
Sam tym nie jeździłem, żona jedynie i "jej się bardziej podoba" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@haabero: kadjar i talisman są już na wylocie także pewnie oferty będą niezłe.
Co do Arkany to mnie ciekawi poziom hałasu przy prędkościach autostradowych. Captur 2 od 100km/h jest ponoć już średnio wyciszony a tu mamy tą samą płytę podłogową i nie tylko. Miałem się przejechać ale czasu nie mam i tak odkładam. Testowałem tylko megane 4 i było fajnie cicho przy 130/130km/h.
  • Odpowiedz
@haabero: @BillyGugu: @jejfan1: @Singularity00: i jakieś decyzje podjęliście?

Ja dzisiaj byłem się przejechać Arkaną i chyba w miarę ok. Tańsze Duster i Captur były dla mnie stanowczo za małe. Szukam jakiegoś SUVa w automacie, koniecznie z tempomatem adaptacyjnym i czujnikami martwych stref, najlepiej (ale niekoniecznie) około 100k. Wstępnie zdecydowałem się na Suzuki Vitarę, ale nie wiem czy jednak nie dopłacić te 30k do Arkany.
  • Odpowiedz
@radekrad: Póki co żadnych ale mocnym faworytem jest Captur bo ma system kamer 360 i kamerę na prawy błotnik.
Arkany nie testowałem ale jakoś mi się ona nie podoba zbytnio tak po prostu … ale ja nie lubię takich dziwactw jeśli chodzi o karoserie ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Wybiorę się na jazdę próbną to sprawdzę ostatecznie jakość wyciszenia captura i wtedy coś zdecyduje.
Osobiście bym wolał
  • Odpowiedz
@Singularity00: Capturem jezdzilem, ale się w nim bardzo klaustrofobicznie czułem (mam 195 cm wzrostu). Arkana I Kadjar są wyraźnie większe, z punktu widzenia kierowcy. Zapisałem się na 24h jazdę, więc zobaczę na bardziej codziennej jeździe i w trasie, jak się sprawdza.

@jejfan1: no, spotkałem się z takim zdaniem, ale jednak jest ona znacznie większa.

@jejfan1: dzięki, jeszcze zerknę. A wysoka osoba będzie się w takim dobrze
  • Odpowiedz
@radekrad: wszystko jeszcze zależy od potrzeb / oczekiwań… osobiście jeżdżę głównie sam plus czasem pasażer więc nie potrzebuje ogromnego auta żeby wozić powietrze i potem szukać parkingu wolnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pamiętam, jakoś po premierze siedziałem w nowym captur i clio i w obu było to wrażenie otoczenia plastikiem - w clio nawet miałem wrażenie że jest ciaśniej niż w 4 szczególnie między fotelem a
  • Odpowiedz