Mireczki najdroższe, polećcie jakąś sprawdzoną usługę przechowywania danych w #chmura z wbudowanym #backup (chroniącym przed malware / przypadkowym usunięciem / zmodyfikowaniem plików) i apką na Windows 10 + iOS. Potrzebuję sobie synchronizować i zabezpieczyć ok. 40GB dokumentów na kilku moich PC bo już mam dosyć latania cały czas po domu z pendrive albo też wysyłania tego mailowo na telefon.
#onedrive ma super cenę 100GB za 8zł/msc ale niestety backup jest dopiero w planie 1TB za 30zł/msc (╯︵╰,) #dropbox ma 2TB + backup ale cena niestety też 45zł/msc
Znacie jakiś mały storage z wbudowanym backupem w lepszych pieniądzorach od OneDrive?
Zastanawia mnie tylko jedno. W opisie Morele drobnym druczkiem piszą "Do uzyskania 1TB przestrzeni na OneDrive wymagana jest aktywacja Office 365 Personal/dla Użytkowników Domowych/dla Studentów." To na pewno nie jest tak, że ja jeszcze muszę osobno dokupić sobie to miejsce na OneDrive 1TB?
@1-2-3: Cześć. Mamy w ofercie Cloud Backup - aplikację z dedykowaną przestrzenią storage w chmurze o pojemności 1 TB w cenie 150 zł netto / rok. Aplikacja pozwala na zabezpieczenie danych z jednego komputera, na którym zostanie zainstalowana. Działa w tle, dane przesyłane do chmury są szyfrowane AES-256 z kluczem, który sam sobie ustalasz. Nie ma możliwości synchronizowania plików między komputerami, ale po instalacji jej na nowym komputerze możesz odtworzyć
Kupiłem Microsoft 365 Personal ze strony Morele i jestem bardzo zadowolony (ʘ‿ʘ)
Dosłownie wszystkie pliki przeniosłem sobie do folderu „OneDrive” a sam folder jest ustawiony na każdym PC tak, żeby trzymał pliki nie tylko w chmurze ale również lokalnie. Do tego backup chmury to bajka - można przywrócić calutką chmurę do stanu z wybranego przez nas dnia lub też można przywracać pojedynczo wcześniejsze wersje plików albo wyciągać całe
@nazwapl_tk: Dzięki za przedstawienie Waszej oferty tzn. tańsza od OneDrive w MS 365 Personal jeżeli ktoś nie potrzebuje pakietu Office i backup u Was to jest 90 dni zamiast 30 więc również na plus. Niestety zależało mi właśnie na synchronizacji pomiędzy komputerami także sama usługa „backupu” nie wystarczyłaby dla mnie.
@1-2-3: Rozumiemy. Niedługo wprowadzimy aplikację również na Linux i macOS, być może do innych zadań, gdzie będziesz wykonywał wyłącznie kopie bezpieczeństwa nasz Cloud Backup będzie dla Ciebie przydatny.
nie no korzystasz normalnie z veama, robocopy, Cobana - i jako miejsce przechowywania backupu wskazujesz onedrive
@Captcha--: Wiesz moze, czy takie cos zadziala rowniez gdy nie mamy synchronizacji OneDrive lokalnie i backupy maja sie wysylac wprost na chmure, z pominieciem dysku?
@c8241070679095affe257f6c6f695c34: Nie wolałbyś korzystać z gdrive, ja z niego korzystam na systemach: windows, linux, macos i android. Mogę ci nawet ogarnąć za 10 zł 2TB na twoje własne konto google.
#onedrive ma super cenę 100GB za 8zł/msc ale niestety backup jest dopiero w planie 1TB za 30zł/msc (╯︵╰,)
#dropbox ma 2TB + backup ale cena niestety też 45zł/msc
Znacie jakiś mały storage z wbudowanym backupem w lepszych pieniądzorach od OneDrive?
https://www.morele.net/microsoft-365-personal-ml-qq2-00012-845005/
i masz 1TB + Office za 15zł miesięcznie.
Zastanawia mnie tylko jedno. W opisie Morele drobnym druczkiem piszą "Do uzyskania 1TB przestrzeni na OneDrive wymagana jest aktywacja Office 365 Personal/dla Użytkowników Domowych/dla Studentów." To na pewno nie jest tak, że ja jeszcze muszę osobno dokupić sobie to miejsce na OneDrive 1TB?
@MercedesBenizPolska: montujesz onedrive jako dysk sieciowy i pewnie będzie działać
Dosłownie wszystkie pliki przeniosłem sobie do folderu „OneDrive” a sam folder jest ustawiony na każdym PC tak, żeby trzymał pliki nie tylko w chmurze ale również lokalnie. Do tego backup chmury to bajka - można przywrócić calutką chmurę do stanu z wybranego przez nas dnia lub też można przywracać pojedynczo wcześniejsze wersje plików albo wyciągać całe
@Captcha--: Wiesz moze, czy takie cos zadziala rowniez gdy nie mamy synchronizacji OneDrive lokalnie i backupy maja sie wysylac wprost na chmure, z pominieciem dysku?
Komentarz usunięty przez autora
No i zlota lopata sie nalezy :D