na początku nadchodzącego tygodnia muszę podjąć decyzję odnośnie samochodu. Jako, że dla mnie jest to duża kasa to mam multum wątpliwości. Dlatego przychodzę ponownie z pytanim, co wy byście wzięli do 120 tys. zł brutto.
Najważniejsze informacje
- 70% miasto - Spalanie nie większe niż 10 litrów (im mniej tym lepiej :) ) - Nowoczesność - Automat - By w roku nie wydawać więcej niż 4 tys. na naprawy ( ͡°͜ʖ͡°) - W miarę dynamiczny
Co wybrać
Nowa Kia Cee'd GT-line 1.5 160 KM AT - full opcja65.0% (39)
2-letnia Mazda 3 - 2.0 skyactive-x 180 KM AT6.7% (4)
@Gustavo_Fring: To technologicznie przestarzały samochód. Pewnie prowadziłby się najfajniej, w szczególności ze względu na rozkład masy przy silniku wzdłużnie ułożonym i cofniętym, ale i eksploatacyjne będzie dużo drożej. BMW na siłę nie ma co szukać.
@robertx dzięki za sugestię. Rzuciłem okiem ale właściwie jest tylko IS, który jest mocno popularny wśród moich znajomych i mocno mi się opatrzył :) CT ma chyba tylko te małe silniki, a UX ponad budżet
@strikingsurface no właśnie w tym rzecz, że chce jeździć nim przez 3-5 lat, więc raczej jest to dość ważne. Mercedesa co prawda da się znaleźć jeszcze z roczną gwarancją. Rzeczywiście w tej klasie A takie duże są koszta napraw/serwisu?
@Gustavo_Fring jak kolega niżej wspomniał, mocno przestarzały i dlatego jakoś mnie nie ciągnie. Już bardziej myślałem o bmw 1 lub x1, ale nic spektakularnego nie widzę
@Skoczek99: Jeśli chcesz mieć wszystko (tak zupełnie wszystko) w d... i jedynym Twoim obowiązkiem względem samochodu ma być tankowanie to bierz nowego. jeśli chcesz jak najmniej stracić, pojeździć chwilę, ale liczysz się z tym, że jak coś jebnie to sam wyłożysz kasę i nie będziesz miał bólu zadka o to, bo przecież taniej kupiłeś i drożej sprzedasz, to bierz jak najstarszy
@AltCtrlSpace hmm... A dlaczego pokaz głupoty i biedoty? Jakie są zalety brania auta w leasing na ryczałcie jeszcze przy zmianach wynikających z nowego ładu? Uwierz, że chętnie bym hajs zainwestował w coś ale oprócz swojej pracy to nie znam się na niczym konkretnym by zrobić z tego nowy pieniądz :) kredytu hipotecznego też nie ma sensu nadpłacać, bo mam stałe oprocentowanie i spłacę kredyt w 5 lat, a każda podwyżka stóp
na początku nadchodzącego tygodnia muszę podjąć decyzję odnośnie samochodu. Jako, że dla mnie jest to duża kasa to mam multum wątpliwości. Dlatego przychodzę ponownie z pytanim, co wy byście wzięli do 120 tys. zł brutto.
Najważniejsze informacje
- 70% miasto
- Spalanie nie większe niż 10 litrów (im mniej tym lepiej :) )
- Nowoczesność
- Automat
- By w roku nie wydawać więcej niż 4 tys. na naprawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- W miarę dynamiczny
Co wybrać
@Gustavo_Fring: To technologicznie przestarzały samochód. Pewnie prowadziłby się najfajniej, w szczególności ze względu na rozkład masy przy silniku wzdłużnie ułożonym i cofniętym, ale i eksploatacyjne będzie dużo drożej. BMW na siłę nie ma co szukać.
@AltCtrlSpace: Przecież OP w żadnym miejscu nie opisał formy finansowania, a Ty zaraz skrętu kiszek dostaniesz.
Mercedesa co prawda da się znaleźć jeszcze z roczną gwarancją. Rzeczywiście w tej klasie A takie duże są koszta napraw/serwisu?
jeśli chcesz jak najmniej stracić, pojeździć chwilę, ale liczysz się z tym, że jak coś jebnie to sam wyłożysz kasę i nie będziesz miał bólu zadka o to, bo przecież taniej kupiłeś i drożej sprzedasz, to bierz jak najstarszy
Uwierz, że chętnie bym hajs zainwestował w coś ale oprócz swojej pracy to nie znam się na niczym konkretnym by zrobić z tego nowy pieniądz :) kredytu hipotecznego też nie ma sensu nadpłacać, bo mam stałe oprocentowanie i spłacę kredyt w 5 lat, a każda podwyżka stóp