Wpis z mikrobloga

@mexicofan: moja rodzina ukrywała rodzinę żydowską podczas wojny mimo że groziły za to kary i sami przymierali głodem a druga rodzina po wojnie ukrywała niemiecką rodzinę i dzięki takim wypadkom zostałem wychowany że najpierw jesteśmy ludźmi a potem, daleko potem narodami.
  • Odpowiedz
@uhu8: bzdury!!!!poczytaj historie choby Bilgoraja!Kto dal zydom miejsce do zamieszkania!Poczytaj jak zyli zydzi tam.Moim zdaniem nawet wiecej praw mieli jak Polacy
  • Odpowiedz
@mexicofan: Ale o czym ta dyskusja? O cieniasie, atencjuszu po trudnym i żenującym najpewniej dzieciństwie, który szuka poklasku, prezentując ocierające się o prymitywizm swoje życiowe relacje? Jałowe życie, jałowa śmierć - śpiewano. Jeśli byłby op szczęśliwy i usatysfakcjonowany, to by stulił pyskowie, i rozwijał to swoje życie. A on o tym życiu musi gadać i udowadniać usilnie, jakie niby jest zajebiste. Z tego płynie ogromna żenada, nieoczytanie, niedokształcenie i generalnie
  • Odpowiedz
@wataf666: Bardzo dziękuję Ci za ten wpis. Czytam komentarze... nasz kraj jest chory z nienawiści... Sądzę, że prędzej czy później historia zatoczy koło i być może będę musiała z synem wsiąść w pociąg, zanim nas do niego wepchną... chichot historii... oby nie. Szczerze mówiąc, myślałam, że na tym tagu nie spotkam wpisów inspirowanych... a zresztą nie ma co rozwijać...przykro.
  • Odpowiedz
@Bonapartysta: Dokładnie. Masz rację w przypadku niewiedzy krajów europejskich o Azji. To aż szokujące.
Z tą tylko różnicą, że rząd jest właśnie przedstawicielem narodu, bo naród zawsze ustanawia sobie rząd.
  • Odpowiedz