Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mexicofan: sądzę, że Laki nie ma nic wspólnego z obecną działalnością Prezesa i nie ma potrzeby go tagować. Jeszcze się odpali i znów będzie śmiecił przechwalając się selfikami z chińskimi prostytutkami
  • Odpowiedz
@mexicofan: No on ma rację. Rządy mają wojsko, policję, służby i robią sobie co chcą. Nie trzeba ataku na rząd nazwać antypolonizmem. Rząd w polsce ma też brudne ręce z takich oczywistych bezsprzecznych faktów jak interwencja w Czechosłowacji, najazd na Irak, Afganistan itd.
  • Odpowiedz
@mexicofan: Przecież ten typ nie twierdzi że ma coś wspólnego. Tylko wyśmiewa wasz atak na chiny. Pokazuje że są w necie informacje które mówią o polskich obozach i są ludzie którz tak twierdzą. Nie rozumiesz chyba co ten gość chce ci powiedzieć.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@mexicofan: od dzieciństwa wmawiano mi jak to Polacy ratowali Żydów. I liczba Polaków wśród "sprawiedliwych wśród narodów świata" świadczy o tym, że była znacząca liczba ratujących.
Ale nie można zapominać o epoce po 1935 gdy rządzący (z dużym poparciem społecznym) trzaktowali mniejszości narodowe jako coś między człowiekiem a bydłem. A i współczesny poziom antysemityzmu nie pozwala mi wątpić, że znalazłoby się wielu chętnych do podpalenia tj stodoły.
Inie neguję tu
  • Odpowiedz
@uhu8: Źle rozumujesz. W polsce partia sugerująca wysłanie ich na madagaskar miała jednoprocentowe poparcie czy prawie znikome.
To nie było nienawiść to żydów jako taka tylko bardziej nienawiść biedoty do klasy wyższej(to co dzisiaj tylko że dzisiaj klasy średniej nie tworzą żydzi)
  • Odpowiedz