@Szotototototo: jak robiony rosol przez kogoś piecze i nie znasz składników, to możesz być pewien że dodano kostkę lub jakiś proszek. Zwykle to msg tak działa, wzmacnia smak ale też powoduje pieczenie na ustach.
@tomeks85 cebula prawilnie przypieczona na ogniu. U mnie też ciężko zamieszać, tam jest sporo. Robię do zjedzenia w dany dzień i dwa duże słoiki. Jak wlać wrzątek po brzegi, odwrócić słoik aby się "zawekowało" to i 3-4 tygodnie może stać w lodówce.
@chixi: prawilny rosołek, wrzucasz wszystko co masz pod ręką do gara i gotujesz z tego wywar, sam wrzucam shitake, bo fajnie umami podjeżdża. Smacznego!
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@Resonati no marchewkę zjadam ale reszta tak, chyba że jest ich sporo więcej to wtedy jakaś salatka
Komentarz usunięty przez moderatora