Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@MaciejPN: daje się kapustę pekinska, tak samo grzyby, tak samo jak plasterek cytryny, tak samo jak kawałek imbiru. Jak co komu smakuje, nawet jednego pomidora można dać.
  • Odpowiedz
  • 5
@MaciejPN generalnie "mój rosół" bazuje na tym od Klaudyny (https://klaudynahebda.pl/robimy-rosol-mocy/), I dla mnie taki jest idealny. To IMO nie taki klasyczny niedzielny rosołek Babci, ma dużo więcej aromatu i niuansów smakowych.
Zmienił też w ogóle moje podejście do bulionów, od teraz nie ma dla mnie barszczu czerwonego bez wywaru z imbirem i chili.

@ArmaturaGramatura a ja tyle ile dadzą w pęczku włoszczyzny ;)
  • Odpowiedz
@budus2: mówię, że pierwsze słyszę i samego rosołu z kapustą nie jadłem, choć w bulionach stanowiących podstawę do wielu zup azjatyckich często spotykałem kapustę i nawet była spoko
  • Odpowiedz